Summit Bruxelles


summit_brussels_2015_1

 

 

 

Între 10 și 11 iunie, Bruxelles va fi sediul unei importante reuniuni a două blocuri regionale: țările latinoamericane și caraibiene, organizate în CELAC (Comunitatea Statelor  Latinoamericane și Caraibiene) și Uniunea Europeană. Lideri latinoamericani și europeni se vor întâlni la Bruxelles pentru a  discuta diferite teme de cooperare.  În calitatea noastră de mișcări sociale belgiene, estimîm că este important ca glasul popoarelor Americii Latine și Europei să fie ascultat.

De aceea  am decis să organizăm, în paralel, ”un summit al popoarelor”.

Suntem activi, la nivel belgian și internațional, în diferite domenii ca:

Solidaritatea internațională, protecția mediului, drepturile omului sau  mijloacele de comunicare.

Știind  că reuniunea va avea loc la Bruxelles, considerăm că este  datoria noastră să avem această inițiativă.

America Latină are o îndelungată tradiție de summit al popoarelor. Mișcările și organismele sociale de bază discută unele cu celelalte în paralel cu reuniunea oficială, cu scopul de a influența rezultatele și politica diferitelor țări participante. Această tradiție  ne îndeamnă  să mobilizăm și să organizăm mișcările sociale europene și belgiene pentru o întâlnire dinamică.

În momentul în care lumea suferă de o criză globală la niveluri economice, politic, social și cultural, 99% sunt afectați de politica făcută de 1%: o politică de austeritate care  mărește beneficiile privaților și este departe de a fi benefică pentru popoare.

Dar lumea se ridică și  cere ceea ce îi aparține.  Își dă seama că există o alterrnativă la perspectiva neoliberală a crizei și  simte nevoia să împărtășească experiențe și să-și unească eforturile în luptă.

Facebook Event

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets