Summit-ul popoarelor: Construind alternative

Summit-ul popoarelor: Construind alternative


În zilele de 10 și 11 iunie, Bruxelles va fi centrul unei importante întâlniri între două blocuri regionale: blocul țările latino-americane și caraibiene, organizate în cadrul CELAC (Comunitatea Statelor din America Latină și Caraibe) și Uniunea Europeană.

Lideri latino-americani și europeni se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta diverse teme de cooperare. Prin intermediul mișcărilor sociale belgiene, atragem atenția asupra faptului că vocile popoarelor Americii Latine și Europei sunt importante și trebuie ascultate.

ICS (Inițiativa Cuba Socialistă), mișcarea belgiană de solidaritate cu Cuba, va fi unul dintre organizatorii Summit-ului Popoarelor de la Bruxelles.

Cei care doresc să ia parte la summit-ul popoarelor se pot înscrie la următoare adresă de e-mail: cumbredelospueblos2015@gmail.com

Puteți răspândi informația prin intermediul rețelelor de socializare Facebook și Twitter:

https://www.facebook.com/cumbredelospueblos2015?ref=hl

https://twitter.com/PeoplesSummitBE

Scopul este de a reuni un număr cât mai mare posibil al organizațiilor progresive, active în diverse domenii, reprezentând popoarele din America Latină și Europa, care să fie alături de Venezuela în acest efort de a organiza un eveniment roditor.

Mai multe informații despre program, posibilitățile de participare etc., vor fi accesibile foarte curând pe pagina de facebook.

America Latină are o tradiție veche de a summit-urilor popoarelor. Mișcările și organismele sociale fundamentale țin legătura între ele în paralel cu summit-ul oficial, cu scopul de a-i  influența rezultatele și politica diverselor țări participante. Această tradiție ne încurajează să mobilizăm și să organizăm mișcările sociale europene și belgiene în vederea unei întâlniri dinamice.

În timp ce lumea trece printr-o criză globală în plan economic, politic, social și cultural, 99% dintre oameni sunt afectate de politica celor 1%: o politică de austeritate care crește beneficiile private și care este departe de a fi benefică pentru popoare.

Dar lumea își spune părerea mai presus de aceștia și își recuperează ce îi aparține. Este conștientă că există o alternativă la perspectiva neoliberală a crizei și simte nevoia să împărtășească experiențele și să-și unească forțele în luptă.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets