Țările din regiune sprijină dialogul și respectarea suveranității Venezuelei


Caracas, 21 iunie 2016 (MPPRE)

Țările latinoamericane și caraibiene au sprijinit, în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului Permanent al Organizației Statelor Americane (OEA), procesul de dialog care are loc în Venezuela și au văzut acest lucru în mod pozitiv pentru ca suveranitatea țării să fie respectată.

În activitate, ambasadorii țărilor Nicaragua, Denis Moncada, Antigua și Barbuda, Ronald Sanders, respectiv, au declarat că poporul venezuelean, prin exercitarea suveranității lor, ar trebui să aibă ultimul cuvânt și inițiativa de dialog să aibă sprijinul acestora.

În plus, reprezentantul Ecuadorului, Marco Vinicio Albuja, a susținut inițiativa condusă de Uniunea Națiunilor Sud-Americane (Unasur) și cu participarea foștilor președinți ai Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, Republica Dominicană, Leonel Fernandez, și Panama, Martin Torrijos.

Delegația Boliviei la OEA a spus că dialogul este calea către respectarea suveranității și autodeterminarea venezueleană; în acest context, și-au arătat sprijinul pentru inițiativa dezvoltată de Unasur.

În timpul reuniunii, delegația Argentinei la OEA a propus formarea unui grup de prietenie a Consiliului Permanent al OEA ca să însoțească și să sprijine activitatea celor trei foști președinți.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets