Ţările nealiniate recunosc Venezuela drept un stat ce respectă drepturile omului pentru imigranţi


Venezuele_imigrantiCaracas, 9 Septembrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri)

Ambasadorii acreditaţi în Mişcarea Ţărilor Nealiniate-organism ce reuneşte 120 de naţiuni din toată lumea- au recunoscut Venezuela drept un Stat model în ceea ce priveşte primirea imigranţilor, precum şi în respectarea Drepturilor Omului pentru străinii rezidenţi în ţara sud-americană.

Astfel a informat avocatul poporului, Tareck William Saab, la sosirea în Venezuela, după o întâlnire avută cu reprezentanţii Organizației Naţiunilor Unite (ONU), la Geneva în Elveţia.

Pe durata vizitei sale, s-a întâlnit cu ambasadorii Mişcării Ţărilor Nealiniate, care şi-au exprimat „solidaritatea şi sprijinul pentru poporul venezuelean şi Statul venezuelean, un Stat model în ceea ce priveşte primirea imigranţilor”.

Într-o conferinţă de presă, Saab a comentat că s-a dorit discreditarea Venezuelei pe plan mondial şi afectarea imaginii ţării pentru aspecte legate de Drepturile Omului după ce Guvernul naţional a luat măsuri de protecţie, securitate şi pace la frontiera cu Columbia.

A precizat că în Venezuela locuiesc 5,6 milioane de cetăţeni columbieni, care au fugit din calea violenţei, mizeriei şi paramilitarilor din Columbia. Mai mult, a indicat că există aproximativ două milioane de rezidenţi arabi în Venezuela, între care sirieni, libanezi şi palestinieni. La acest număr se adaugă şi cetăţenii centro-americani şi europeni, ajungând până la un nivel de 40% populaţie imigrantă în Venezuela.

Avocatul Poporului a mai declarat şi că a avut o întâlnire în Elveţia cu secretarul executiv al Comitetului Internaţional de Coordonare a Institutelor Naţionale pentru Drepturile Omului. Cu această ocazie a înmânat un studiu privind toate activităţile pe care le-a realizat instituţia Avocatul Poporului începând din ianuarie şi până în august anul curent.

A mai adăugat şi că s-a întâlnit cu ambasadorii acreditaţi la Naţiunile Unite membre ale ALBA (Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre).

De asemenea, a susţinut o întrevedere cu directoarea generală adjunctă a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, cu care a discutat despre situaţia frontalieră şi despre acţiunile întreprinse de Guvernul naţional în vederea stabilirii unei noi frontiere cu Columbia, în condiţii de pace şi productivitate.

În aceeaşi măsură, avocatul poporului a avut o reuniune cu preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, Joaquín Roquer, cu care a purtat o discuţie referitoare la acţiunile îndeplinite de Venezuela în materie de drepturi.

Saab a adăugat că Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi a adus recunoaştere Venezuelei pentru anunţul făcut cu privire la intenţia de a primi aproximativ 20.000 de refugiaţi sirieni. „O consider drept o garanţie foarte importantă de respect faţă de dreptul umanitar internațional”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets