ȚĂRILE SUD-AMERICANE SE PREGĂTESC PENTRU CEL DE-AL XLVIII-LEA SUMMIT SEMESTRIAL AL MERCOSUR


Caracas, 13 iulie 2015. (MPPRE).

mercosurÎn perioada 16-17 iulie va avea loc în Brasilia, cel de-al XLVIII-le Summit semestrial al Pieței Comune a Sudului (MERCOSUR) în cadrul căruia Brazilia va pasa președenția pro-tempore Paraguayului, la sfârșitul anului.

Acest organism din care fac parte Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela va aproba, de asemenea, cu această ocazie adeziunea Boliviei ca membru deplin, al șaselea stat membru care aderă la acest instrument al integrării.

La data de 31 iulie 2012, MERCOSUR a oficializat aderarea deplină a Venezuelei în cadrul Summitului Extraordinar care a avut loc în Brasilia. Se așteaptă ca Ecuadorul să fie următorul stat care să adere la acest bloc.

La această reuniune au fost invitați  și președinții Boliviei, Columbiei, Chile, Ecuadorului, Peru, Guyanei și Surnam, țări cu statut de asociați. De asemenea, mai este prevăzută și participarea reprezentanților diferitelor instrumente și organisme din care fac parte statele membre și observatori, printre care UNASUR și CELAC.

Înainte de acest eveniment, în perioada 14-16 iulie, va avea loc Summitul Social al MERCOSUR, cu tematica ”Să avansăm în MERCOSUR contând pe un proces mai amplu al integrării, pe mai multă participare și pe mai mult respct al drepturilor”. În cadrul acestui eveniment vor lua cuvântul și fostul președinte Luiz Inácio Lula Da Silva și “Pepe” Mujica.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets