Toate popoarele din Sud și-au exprimat sprijinul deplin pentru Venezuela împotriva măsurilor Statelor Unite


america-latinaGeneva, 20 martie 2015 (MPPRE).

Principalele mecanisme de integrare ale țărilor din Sud și-au exprimat un sprijin convingător Revoluției Bolivariene în fața măsurilor coercitive unilaterale adoptate împotriva acesteia de către Statele Unite.

Evenimentul „Măsuri Coercitive Unilaterale și Impactul lor asupra respectării depline a Drepturilor Omului: cazul Venezuelei”, susținut cu ocazia celei de-a 28-a Sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, a reunit sute de diplomați și personalități elvețiene în Palatul Națiunilor Unite din acest oraș.

În timpul evenimentului, și-au ridicat vocea în semn de solidaritate cu Venezuela ambasadorul Iranului, Mohsen Naziri, în numele Mișcării de Nealiniere (MNOAL); ambasadorul Argentinei, Alberto D’Alotto, în numele grupului G77 și China; ambasadoarea Ecuadorului, María Fernanda Espinosa, în numele CELAC și ambasadoarea Boliviei, Angélica Navarro, în numele ALBA-TCP.

De asemenea, și-au acordat sprijinul lor Venezuelei, observatorul permanent al Uniunii Africii, ambasador Juan-Marie Ehouzou, în numele Grupului African; ambasadorul Uruguayului, Ricardo González, în numele UNASUR; ambasadoarea Braziliei, Regina María Cordeiro, în numele MERCOSUR și ambasadorul Egiptului, Amr Essameldin Ahmedm, în numele Grupului Țărilor cu Aceleași Idei, ceea ce dă viață Consilului Drepturilor Omului.

La rândul lor, ambasadorul Rusiei, Alexey Borodavkin și ambasadorul Chinei, Wu Hailong, au reiterat sprijinul lor pentru Venezuela ca țară liberă și suverană.

Activitatea convocată de ALBA a fost condusă de Ambasadoarea Cubei la ONU- Geneva, Anayansi Rodríguez, care a evidențiat faptul că așa cum țara ei nu a fost niciodată singură, nici Venezuela nu este singură în fața pretențiilor imperiale.

Fostul Ambasador al Elveției în Venezuela, Walter Suter alături de recunoscutul intelectual elvețian și expert al Națiunilor Unite, Jean Ziegler, au subliniat exemplul de democrație pe care l-a oferit Revoluția Bolivariană lumii întregi și uriașa demnitate a poporului lui Simón Bolívar de care a dat dovadă pentru a înfrunta minciunile și atacurile imperiale.

La rândul său, reprezentantul permanent al Venezuelei în Geneva, ambasadorul Jorge Valero, reprezentant permanent al Venezuelei la ONU în Geneva, a mulțumit, în numele Guvernului Bolivarian condus de Președintele Nicolás Maduro, „pentru o așa amplă constelație de mecanisme integratoare din Sud, și de națiuni prietene care s-au pronunțat – cu demnitate suverană – în favoarea țării noastre, care întotdeauna s-a remarcat printr-o generozitate a libertății”.

Participanții la această activitate au realizat comentarii cu privire la ineditul unui asemenea eveniment în cadrul Națiunilor Unite la Geneva, fiind exprimate mesaje de solidaritate atât de diverse și emoționante din partea tuturor popoarelor și guvernelor din Sud care se unesc împotriva agresiunii guvernului Statelor Unite cu, care se confruntă astăzi Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets