”Trebuie să fii complet deconectat de realitate sau să fii implicat într-un complot, ca să nu fii conștient de riscurile care se abat asupra Venezuelei”.


jose-vicente-rangelCaracas, 23 mai 2016 (UN).

Cunoscutul analist politic Jose Vicente Rangel a declarat în programul său de televiziune că “trebuie să fii complet deconectat de la realitate sau sa fii implicat într-un complot, ca sa nu fii conștient de riscurile care se abat asupra Venezuelei“. De mai mult timp s-a dezlănțuit împotriva țării o strategie subversivă promovată de către dreapta internă și internațională, care s-a format din momentul alegerii președintelui Nicolas Maduro.

Cu prilejul acestui fapt, s-a accentuat ofensiva acelor sectoare care au considerat că moartea lui Hugo Chavez este un prilej de a ataca procesul bolivarian, presupunând că este slăbit de dispariția liderului său. Acesta este motivul pentru care mandatarul Maduro este, probabil, cel mai hărțuit din istoria noastră recentă. Cel care a fost supus unei acțiuni permanente, orchestrată de către guvernul nord american; de către marile corporații și companiile transnaționale și de către agresivitatea unei opoziții care, odată cu trecerea timpului, nu a fost capabil să se atașeze la exercitarea legalității democratice.

2) Această acțiune împotriva guvernului legitim și constituțional împotriva lui Maduro de către grupurile puterii hegemonice, folosește un atac nelimitat de evenimente psihologice, sociale, economice și politice, a căror existență este noua doctrină de război neconvențional, fără limite și fără restricții. Aplicarea acestei forme de agresiune provoacă dificultăți serioase în funcțiunea normală a guvernului, cu care

se ajunge la o parte din obiectivele politice stabilite. Acesta este cazul voturilor obținute de opoziția 6-D care le-a permis să controleze Adunarea Națională. Această strategie conspirativă, fiind realizată cu impunitate în cadrul sistemului instituțional, are sprijinul și participarea actorilor interni și externi, după cum arată realitatea de zi cu zi, precum și cu colaborarea a cinci coloane infiltrate în structura Statului și a Guvernului.

3) Evenimentele din ultimele luni efectuate de către opoziție, cu repercursiuni la nivel internațional, ale căror obiective vizează prăbușirea lui Maduro, presupun că țara se apropie de punctul culminant al planului conspirativ. În această perspectivă se explică faptul că liderii opoziției doresc referendumul. Nu este un act democratic, care se înscrie în participarea consacrată de Constituția din 99, ci o oportunitate de a revoca-fără temei legal și fără justificare-mandatul celui care se află la Miraflores [palatul prezidențial] cu sprijinul a peste șapte milioane și jumătate de voturi. Ofensiva actuală, în exterior și interior, confirmă pe deplin acest lucru.

4) Pentru opoziție-și pentru operatorul lor suprem, guvernul SUA-retragerea este instrumentul adecvat, care răspunde perfect conceptului de “lovitură moale” sau “lovitură instituțională” acum este în vogă în regiune. De aceea, disperarea manifestată în opoziția internă (cipaya), precum și la cei care o supraveghează din exterior.

Urgența ca revocarea să aibă loc în acest an nu răspunde la o cerere respectabilă de care dispune Constituția, ci la neliniștea care provoacă în mintea opoziției posibilitatea ca guvernul lui Maduro să se recupereze din efectele războiului economic cu planurile de viitor. În plus, din cauza deteriorării opoziției, care o face să se teamă de un rezultat electoral negativ în alte circumstanțe. Dar, de fapt ceea ce cântărește mai mult în inima liderului MUD este de a schimba momentul de a acționa și cealaltă opțiune, lovitura care combină violența stradală cu sprijin militar, să dispară, de asemenea. Lucrul care ar fi foarte grav pentru cei care, în mijlocul isteriei creată de prăbușirea Dilmei Rousseff, cred că odată realizat acest lucru, este rândul lui Maduro, adică, rândul Venezuelei, care se află pe lista de așteptare.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets