Tribunalul Suprem de Justiție a acordat arest la domiciliu pentru Leopoldo Lopez


Clădirea Tribunalului Suprem de Justiție  Caracas, Venezuela

Clădirea Tribunalului Suprem de Justiție
Caracas, Venezuela

Caracas, 08 iulie 2017 (RNV)

Vineri, Sala Penală a Tribunalului Suprem de Justiție (TSJ) a acordat arest la domiciliu pentru membrul opoziției, Leopoldo Lopez, care trebuie să îndeplinească o pedeapsă de aproape 14 ani de închisoare pentru delicte de incitare publică, pagube materiale, incendiere și conspirație, comise în timpul planului numit „Ieșirea”, în 2014.

Măsura umanitară, inclusă în documentul președintelui celei mai înalte instanțe ale Republicii, Maikel Moreno, se datorează faptului că „au existat acuzații grave de nereguli privind distribuirea dosarului la un Tribunal de Executare”, indică TSJ în comunicatul de presă.

Este important de remarcat faptul că în ultimele luni, opoziția venezueleană a decis să abandoneze orice posibilitate de dialog pentru a alege calea violenței, lăsând astfel, cu instigările la demonstrații și actele de vandalism, peste 100 de morți în toată țara. Aceste fapte, împreună cu intransigența celor din opoziție, au pus obstacole și au întârziat pași ca aceștia, în direcția asigurării păcii tuturor venezuelenilor. Justiția venezueleană demonstrează încă o dată angajamentul său față de acest proces, fără a neglija obligația sa de combatere a impunității.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets