UNASUR felicită poporului venezuelean pentru participarea la alegerile parlamentare din 6 decembrie


unasur_decembrieCaracas, 12 decembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Uniunea Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR) a emis un comunicat care pune în evidenţă gradul mare de participare a poporului venezuelean la alegerile parlamentare ce au avut loc pe 6 decembrie, alegeri ce s-au derulat într-un climat de pace, respect şi spirit civic.

În continuare comunicatul integral al UNASUR:

COMUNICAT AL CONSILIULUI DE MINISTRI PENTRU RELAŢII EXTERNE AL UNASUR – 11 DECEMBRIE 2015

Ca urmare a încheierii, în ziua de 6 decembrie, a actului electoral derulat în Republica Bolivariană Venezuela, cu ocazia Alegerilor pentru Parlamentul Venezuelean, Consiliul de Miniştri pentru Relaţii Externe al UNASUR pune în evidenţă climatul de pace, respect, participare şi toleranţă în care s-a desfăşurat această zi de responsabilitate civică şi care, sub îndrumarea organului electoral venezuelean, s-a înfăptuit cu transparenţă şi imparţialitate.

În acest context, UNASUR felicită masiva participare a poporului venezuelean la acest important proces electoral şi subliniază atitudinea Guvernului Preşedintelui Nicolás Maduro, la momentul recunoaşterii rezultatelor ce reflectă expresia democratică a voinţei populare, conform dispoziţiilor legale în vigoare în această ţară.

Consiliul de Miniştri pentru Relaţii Externe al UNASUR doreşte să evidenţieze, pe această cale, activitatea şi rezultatele Misiunii Electorale a UNASUR la Alegerile menţionate, fapt ce consolidează sarcina Consiliului Electoral al UNASUR şi ratifică soliditatea şi garanţia instituţiilor Uniunii pentru îndeplinirea angajamentelor electorale cu eficienţă, transparenţă şi profesionalism, contribuind astfel la reafirmarea instituţionalităţii Uniunii.

De asemenea trebuie consemnată activitatea Misiunii ce a fost prezentă în 15 din cele 22 de regiuni ale Capitalei şi aproximativ 25 de municipii în 6 State ale Republicii Bolivariene Venezuela, vizitând mai mult de 100 de centre electorale şi 300 de mese de vot.

În aceeaşi măsură, Consiliul de Miniştri pentru Relaţii Externe al UNASUR adresează mulțumirile sale şi aminteşte rolul Reprezentantului Special, Preşedintele Leonel Fernández, al Coordonatorul General Dr. José Luis Exeni, precum şi efortul întregii echipe de magistraţi şi tehnicieni din ţările participante.

Pe această cale se subliniază şi rolul îndeplinit de către Preşedinţia Pro-Témpore, Secretariatul General al UNASUR, Unitatea Tehnică Administrativă a Consiliului Electoral (UTACE), precum şi echipa de consultanţi.

Consiliul de Miniştri pentru Relaţii Externe al UNASUR, se exprimă în favoarea prevalenţei spiritului democratic şi a dialogului permanent între diferiţii actori implicaţi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets