UNASUR sărbătorește 8 ani de la semnarea Tratatului de Instituire


UNASUR_8_aniSecretariatul General UNASUR salută cei peste 417 milioane de cetățeni sud-americani și pe cele 12 State Membre la sărbătorirea celor 8 ani de la semnarea Tratatului de Instituire care a permis ca UNASUR să devină o organizație determinată să construiască o identitate și o cetățenie regională pentru a consolida integrarea.

În mijlocul dinamismului politic și scenariile alternative pe care le trăiește în prezent America de Sud, uniunea este prezentă în cele 12 state membre pentru a afirma cele trei principii directoare ale noastre: apărarea Păcii, consolidarea Democrației și respectarea DDHH (Drepturile Omului).

Holness a mulțumit țării sud-americane pentru sprijinul constant pentru Jamaica și angajamentul față de aceasta prin intermediul Petrocaribe.

“Jamaica rămâne dedicată acestui acord care a contribuit la siguranța energetică și la dezvoltarea socială și economică a țării noastre “.

În tot acest timp, Statele care o compun au lucrat, reunind eforturi, din puncte de vedere diferite, pentru a atinge obiectivul comun care se rezumă la eliminarea diferenței socio-economice, să reușească realizarea incluziunii sociale și participarea cetățenilor, consolidarea democrației și reducerea diferențelor în cadrul consolidării suveranității și a independenței Statelor´´, consolidarea cooperării economice și dezvoltarea infrastructurii pentru ușurarea interconexiunii regiunilor noastre.

Statele membre UNASUR
Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Chile, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay și Venezuela.

TOȚI SUNTEM UNASUR!

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets