UNASUR se bazează pe dialog și pe prevalența păcii în Venezuela


UNASUR_VCaracas, 10 iunie 2016 (MPPRE)

Secretarul General al Uniunii Națiunilor Sud-Americane (Unasur), Ernesto Samper, a declarat că formula pentru a depăși dificultățile prin care trece Venezuela în prezent, este prin conviețuirea și unirea diferitelor forțe politice care există în țară. Asta a spus din Salonul Boyaca, de la Palatul Prezidențial Miraflores, Caracas, unde a avut loc o reuniune comună între comisiile de economie ale UNASUR și Guvernul Național.

“Suntem ferm convinși că dialogul nu este o concesie pe care să o facă guvernul opoziției, sau opoziția guvernului, este o concesie pe care o fac toți venezuelenii care își doresc într-un fel ca această țară să aibă pace ca să își rezolve problemele cele mai urgente, cum ar fi situația economică și socială care există în Venezuela în prezent”.

Samper a subliniat faptul că UNASUR a primit un sprijin puternic pentru eforturile pe care le face de a realiza un dialog național, “sperăm ca acest dialog să avanseze într-un mod pozitiv, deoarece am depus mult efort, mult devotament”.

A mai spus că foștii președinți, José Luis Rodríguez Zapatero și Leonel Fernández Torrijos speră, de asemenea, ca acest dialog să se desfășoare fără probleme.

Comisia Economică a UNASUR, condusă de Samper, s-a întâlnit cu vicepreședintele Executiv al Venezuelei, Aristóbulo Istúriz, pentru a pune un diagnostic realizat de către un grup de specialiști și tehnicieni în domeniul economic, pentru a găsi soluții la situația pe care o traversează Venezuela, rezultat al scăderii prețului petrolului și al războiului neconvențional în care participă extrema dreaptă pentru a destabiliza țara.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets