UNASUR va propune Marele Acord Social care să garanteze stabilitatea în Venezuela


Caracas, 06 martie 2015 (MPPRE).

Secretarul Uniunii Națiunilor Sudamericane (UNASUR), Ernesto Samper, a sosit în Republica Bolivariană Venezuela în dimineața zilei de vineri, 06 martie urmând agenda de lucru din Caracas împreună cu Miniștrii de Externe ai Republicii Federative Brazilia, Ecuador, Columbia și Guvernul Bolivarian.

Prezența acestei delegații se datorează petiției realizate de către președintele Nicolás Maduro, acesta denunțând importanța organismului multilateral în evaluarea conjuncturii politice prezente actualmente din țară, datorată acțiunilor pe care le-au desfășurat grupurile destabilizatoare ale opoziției venezuelene împotriva procesului democrcatic al națiunii.

UNASUR va continua să însoțească Venezuela în găsirea dialogului și păcii

În urma întâlnirii dintre Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, Comisia Miniștrilor de Externe ai Uniunii Națiunilor Sudamericane și Secretarul General, Fost Președinte, Ernesto Samper, a declarat:

Am primit o informație importantă despre acțiuni de ordin național și internațional care amenință stabilitatea democratică din Venezuela, pe care o percepem cu îngrijorare. În fața acesteia, vrem să declarăm de manieră categorică: „Toate Statele Membre UNASUR, fără excepții, urmând Tratatul Constitutiv, resping orice încercare de destabilizare democratică de ordin extern sau intern în patria-soră.”

Cele trei principii de bază UNASUR sunt: păstrarea Regiunii ca fiind o zona de pace, conservarea drepturilor omului și apărarea democrației. „Toate țările UNASUR se unesc pentru apărarea continuitatii democratice în Venezuela”.

De asemenea, fostul președintele a manifestat importanța, pentru UNASUR, ca următoarele alegeri parlamentare să aibă un rezultat fericit. „Credem că este cel mai bun scenariu pentru confruntarea diferențelor politice și încetarea controverselor. Facem un apel către opoziție pentru a-și exercita dreptul său legitim cu privire la disidență prin intermediul procesului democratic. Este esențial pentru UNASUR ca diferențele să se transmită pe cale democratică, pacifică și în cadrul Constituției și al legii”.

Comitetul Miniștrilor de Externe și Secretarul General, Ernesto Samper, organizează reuniuni cu partidele politice din opoziție, Consiliul Electoral și Înalta Curte de Justiție și Procuratura.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets