UNICEF cere organizatorilor protestelor să evite expunerea copiilor la situații violente


unicef2Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în ceea ce privește Venezuela, a emis un comunicat în care își exprimă îngrijorarea cu privire la participarea copiilor și adolescenților la demonstrațiile violente în Republica Bolivariană Venezuela, și potențialele riscuri grave la care se expun.

În comunicat, datat în Caracas, UNICEF a cerut liderilor și organizatorilor protestelor să evite expunerea copiilor și adolescenților venezueleni la situațiile de violență, și să promoveze în rândul copiilor valorile de toleranță, soluționarea pașnică a conflictelor și conviețuirea în armonie.

Trebuie amintit că pe 23 mai Venezuela a denunțat la biroul UNICEF din New York, și la alte organisme internaționale, folosirea sistematică a copiilor și adolescenților în protestele violente organizate de către opoziția venezueleană, prin încălcarea flagrantă a Convenției privind Drepturile Copilului, legea organică pentru protecția copiilor și adolescenților, precum și a a tuturor normelor legale din Venezuela, care dă întâietate interesului superior al copiilor.

UNICEF nu este singurul organism care a exprimat această preocupare. În audierea încheiată recent cu privire la situația din Venezuela, organizată în cadrul celei de-a 163-a Perioade de Sesiuni a Comisiei Inter-Americane pentru Drepturile Omului, președintele său, Francisco Eguiguren, a făcut un apel similar către organizatorii protestelor din Venezuela să se abțină de la folosirea copiilor și adolescenților, și a chemat toate părțile la dialog și la pace în țara noastră.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets