Uniunea Europeană trebuie să sprijine dialogul din Venezuela


petit_guenglStânga Europeană Unită – Stânga Ecologistă Nordică
Uniunea Europeană trebuie să sprijine dialogul din Venezuela

11.04.2017

Președintele GUE/NGL, Gabi Zimmer, își exprimă preocuparea profundă cu privire la escaladarea tensiunilor politice din Venezuela:

„Adresăm opoziției din Venezuela un apel, invitând-o să se angajeze într-un dialog deschis și democratic cu guvernul și să-și înceteze imediat strategia de escaladare.

Parlamentul European trebuie să sprijine dialogul și soluțiile pașnice promovate de Guvernul ales în mod democratic al Președintelui Nicolas Maduro, dialog și soluții care sunt sprijinite și de UNASUR [Uniunea Națiunilor Sud-americane], de Vatican și de foștii Președinți José Luís Rodríguez Zapatero (Spania), Leonel Fernández (Republica Dominicană) și Martín Torrijos (Panama).

Respingem propunerea Parlamentului European de evaluare unilaterală a aceste situații dificile, precum și recomandarea de trimitere a unei delegaţii în Venezuela. Abordările unilaterale din partea unor terțe părți nu pot decât să alimenteze tensiunile și nu vor contribui la soluționarea conflictului.

Insistăm ca toate părțile să respecte Constituția Venezuelei și să respecte totodată drepturile omului, inclusiv dreptul la libertatea de întrunire paşnică și dreptul la libertatea de expresie.

Respingem orice încercare de destabilizare a Venezuelei și îndemnăm toate părțile implicate în conflict să se abțină de la violență și de la escaladarea în continuare a situației. De asemenea, îndemnăm Uniunea Europeană și Statele Unite să nu intervină în acest conflict.

Deplângem faptul că șeful Organizației Statelor Americane, Luis Almagro, propagă împotriva Venezuelei, o declarație care nu a fost aprobată în prealabil de membrii organizației”, concluzionează Zimmer.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets