Venezuela a denunțat la ONU amenințările SUA de intervenție militară


v_ONUCaracas, 06 septembrie 2017 (AVN).

Venezuela a denunțat miercuri la Grupul Țărilor de Idei Asemănătoare din cadrul Consiliului Drepturilor Omului de la ONU, amenințările de invazie militară și măsurile coercitive unilaterale implementate împotriva țării noastre de către guvernul lui Donald Trump.

Reprezentantul permanent al Venezuelei la Organizația Națiunilor Unite de la Geneva, ambasadorul Jorge Valero, a declarat că Venezuela este obiectul unei campanii internaționale susținute, care dorește destabilizarea instituțiilor democratice și răsturnarea Guvernului Constituțional al președintelui Nicolas Maduro.

’’Această amenințare a fost respinsă de guvernele și popoarele lumii. Guvernele din America Latină și Caraibe au condamnat această amenințare neobișnuită care ar pune în pericol pacea regională și siguranța internațională’’, a spus Valero.

El a subliniat faptul că Guvernul SUA a declanșat un război economico-financiar împotriva Venezuelei, adoptând sancțiuni unilaterale coercitive.

’’Purtătorii de cuvânt autorizați ai Sistemului Universal al Drepturilor Omului, cum ar fi Raportorul Special privind impactul negativ al măsurilor coercitive unilaterale asupra exercitării drepturilor omului’’, a spus el.

Valero a subliniat că Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a spus că este convins că situația din Venezuela nu poate fi abordată prin impunerea măsurilor unilaterale, ci printr-o soluție politică bazată pe dialog și angajament.

El a explicat că, la nivel intern, odată cu alegerea Adunării Naționale Constituante, a triumfat pacea.

’’A fost un răspuns democratic față de amenințările de război străine împotriva suveranității și autodeterminării noastre’’, a spus Valero.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets