Venezuela a denunțat violența teroristă la ONU


flagonuGeneva, 19 mai 2017 (MPPRE)

Ambasadorul Jorge Valero a declarat la ONU Geneva că poporul din Venezuela, împreună cu guvernul condus de președintele Nicolas Maduro, va învinge conspirația stârnită de sectoarele violente ale celor de dreapta națională și străină, care vor să distrugă democrația și câștigurile obținute de Revoluția Bolivariană.

Într-o așteptată întâlnire cu diplomați din diferite țări care se află în Consiliul pentru Drepturile Omului, reprezentantul permanent venezuelean la Națiunile Unite, a denunțat „campania internațională masivă și distorsionantă” concepută pentru a falsifica adevărata realitate a Venezuelei.

Valero a fost însoțit în prezidiul evenimentului de către ambasadorii țărilor din Alianța Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA-TCP), care au reprezentații permanente la ONU Geneva.

Acești reprezentanți permanenți sunt ambasadorul Nardy Suxo, din Bolivia; ambasadorul Pedro Luis Pedroso, din Cuba; ambasadorul Victor Cabrera Hidalgo, din Ecuador și ambasadorul Luis Alberto Vargas, din Nicaragua.

Toți acești purtători de cuvânt diplomați latino-americani au fost de acord cu privire la necesitatea unor eforturi pentru a promova respectarea deplină a suveranității și autodeterminării în Venezuela, și au făcut un apel către țările care iubesc pacea și respectă suveranitatea Națiunilor să sprijine fără echivoc Guvernul lui Nicolas Maduro Moros și democrația participativă și protagonică în Venezuela.

În timpul acestui eveniment, s-au pronunțat în favoarea Venezuelei reprezentanții diplomatici din Rusia, China, Egipt, Argelia, Republica Populară Democrată Coreea, Etiopia, printre altele.

„Nu sunt manifestanți pașnici’’

Ambasadorul Jorge Valero le-a prezentat diplomaților un documentar care arată nivelul ridicat de violență și terorism care caracterizează acțiunile fracțiunilor armate de inspirație fascistă, care au cauzat asasinate, răniți, distrugerea facilităților publice și private, a spitalelor de copii și centrele de îngrijire, școli, au închis drumuri și au asediat zone rezidențiale în anumite puncte vizate din Venezuela.

Valero a explicat că sectoarele populației venezuelene au fost supuse suspansului, în timp ce se sabotează aparatul productiv.

„Lunetiștii ucid cetățenii și funcționarii publici. Mai mulți agenți ai forțelor de securitate au fost uciși, linșați de aceste grupuri criminale. Instituțiile și unitățile militare, de asemenea, au fost atacate de teroriști – inclusiv paramilitari, proveniți din alte țări”, a declarat.

Valero a spus că aceste acte de vandalism au loc, în principal, în municipiile și orașele unde există guvernatori sau primari care aparțin partidelor de opoziție.

„Guvernul Național, prin intermediul corpurilor de securitate ale Statului, protejează cetățenii și instituțiile publice și private din toată țara. Și, prin exercitarea acestor funcții se circumscriu normelor constituționale care necesită respectarea deplină a drepturilor omului și a libertăților umane”, a spus.

Dialogul și pacea sunt drumul

Ambasadorul Jorge Valero a spus că președintele Nicolas Maduro a chemat în repetate rânduri la dialog politic, și a convocat toate sectoarele naționale-fără excepție-pentru a participa la acesta.

„Din păcate, predomină în opoziție un sector violent, terorist și fascist, care șantajează pe cei care doresc să vorbească și nu li se permite să participe la dialog, în timp ce din exterior se încurajează violența și terorismul”, a deplâns diplomatul bolivarian.

Acesta a subliniat că poporul venezuelean este iubitor de pace și armonie, și, prin acest lucru respinge într-o majoritate covârșitoare escaladarea violentă și teroristă stârnită de un sector al opoziției. „Pacea este nordul Patriei lui Bolivar”, a declarat.

Diplomatul venezuelean a informat membrii corpului diplomatic adunați la Geneva de faptul că „doar în puncte foarte focale ale țării se activează violența și terorismul. Toate, absolut toate instituțiile Statului și ale societății funcționează în condiții de normalitate”, a afirmat Valero. A reiterat faptul că, pentru un guvern umanist, cum este cel condus de Nicolas Maduro Moros, pacea națiunii și dialogul politic sunt singurele modalități de a menține instituțiile democratice și progresul continuu în democrație, care s-au inițiat sub influența liderului istoric al Revoluției Bolivariene, Hugo Chavez Frias.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets