VENEZUELA A DEVENIT UNUL DINTRE CEI MAI DE ÎNCREDERE FURNIZORI DE PETROL ÎN INDIA


New Delhi, 15 iunie

Comunicat de presă.

Președintele Companiei Naționale Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA), Eulogio del Pino și Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Indiei, ES Generalul V.K. Singh

Președintele Companiei Naționale Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA), Eulogio del Pino și Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Indiei, ES Generalul V.K. Singh

Președintele Companiei Naționale Petroleos de Venezuela, S.A. (PDVSA), Eulogio del Pino, a încheiat lunea aceasta, prima vizită la nivel înalt în Republica India, reușindă să încheie acorduri importnate în materie de formare, impulsionarea producției și finanțare.

În acest sens, Del Pino a susținut întâlniri cu trei dintre companiile partenere ale companiei mixte Petrocarabobo: Oil India Limitedm Indian Oil Corp. și ONGC, precum și întâlniri la nivel înalt cu ES Generalul V.K. Singh, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, ES Dharmendra Pradhan, Ministrul Petrolului și Gazului Natural al Indiei, și cu reprezentanți ai Camerei de Industrie din India.

În cadrul întâlnirii cu Oil India Limited, Președinții companiilor au realizat un schimb de părere cu privire la Petrocarabobo și au reiterat compromisul de a continua progresele în ceea ce privește dezvoltarea producției în cadrul acestui proiect. De asemenea, compania indiană a indicat faptul că PDVSA este un partener strategic, și speră să își poată dezvolta influența de a participa și în cadrul altor afaceri de producției cu Venezuela.

În aceeași ordine de idei, Del Pino a fost de acord cu punerea în mișcare  alături de companiile petroliere, programele de formare pentru tinerii profesioniști din cadrul PDVSA al cărui obiectiv va fi să impulsioneze competențe în materie de hidrocarburi, dar în același timp să cunoască cultura și obiceiurile din India, în căutarea de a dezvolta un climat de lucru excelent printre partenerii petrolieri, în beneficiul afacerilor.

Acest program de formare a fost foarte bine primit de ES Generalul V.K. Singh, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care în cadrul întâlnirii sale cu Del Pino a scos în evidență importanța strategică pe care o are Venezuela, ca principală sursă energetică viitoare pentru India.

În acest sens, Ministrul a impus creșterea schimburilor bilaterale prin intermediul unei mai mari furnizări de servicii, programe de formare și flux energetivc.

La rândul său, Ministrul Petrolului și Gazului Natural a evidențiat faptul că Venezuela se va transforma, în curând, în furnizorul cel mai de încredere din India, datorită relației dintre țări, care merge mai presus de un simplu schimb comercial, deoarece sunt companiile partenere indiene cele care decid în cadrul afacerilor, mai presus de stat.

Nu în ultimul rând, Del Pino a subliniat că odată cu acest Conglomerat Industrial al Indiei, Venezuela are o poziție geografică favorabilă, reprezentând o oportunitate pentru participarea permanentă a companiilor indiene în țară, iar Guyana s-ar putea transforma într-o fereastră către țările MERCOSUR și ALBA, printre altele.

PDVSA s-a transformat într-unul dintre cei mai importanți furnizori energetici din India, nu numai datorită volumului de petrol exportat, dar mai ales pentru natura relației bilaterale, bazate pe căutarea unei lumi multipolare și pluripolare.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets