Venezuela a intrat in Guinness Book pentru moneda de ciocolată gigant


ciocolata1Caracas, octombrie 2015 (Telesur).

Venezuela a răsturnat recordul Italiei și a obținut un nou Record Guinness pentru realizarea celei mai mari monede de ciocolată din lume. Aceasta a fost realizată în cadrul celui de-al Treilea Târg Internațional de Ciocolată, inaugurat pe 02 octombrie 2015 în capitala Venezuelei, Caracas.

Greutatea monedei a fost de 874 Kg, iar pentru realizarea acesteia au fost necesare 11 ore de lucru continue și peste 100 de ciocolatieri, cofetari și specialiști în bomboane.

Moneda venezueleană a reușit să răstoarne recordul monedei italiene cu o diferență de 234 kg, iar elaborarea sa a fost complet manuală.

ciocolataBucătarul Yorman Silva , ciocolatierul Andrés Landaeta și directorul proiectului, Naudys Gonzalez au arătat publicului întreg certificatul recordului mondial obținut.

Carlos Martínez, președintele juriului Guinness World Records a declarat următoarele: ”a fost o experiență minunată, să vezi cum se descoperă cele mai bune strategii în munca în echipă pentru a reuși să amestece bine ciocolata și ulterior pentru a se putea solidifica puțin câte puțin. O echipă care nu dorea numai realizarea unei monede foarte mari, ci și a unui produs de foarte bună calitate, crocant, care când se va rupe să se rupă în bucăți bine cristalizate”.

Ciocolatierii au lucrat într-un laborator de cristal, în fața jurnaliștilor, blițurilor și tuturor curioșilor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets