Venezuela a învins pretențiile imperiale ale S.U.A. de la OSA


sua_osaCaracas, 28 martie 2017 (AVN)
Venezuela a câștigat marți o mare victorie la Organizația Statelor Americane (OSA), după ce a fost respinsă Carta Democratică Interamericană, și raportul intervenționist promovat de Statele Unite (SUA) și Mexic împotriva Patriei lui Bolivar, a declarat președintele Republicii, Nicolas Maduro.

„Am obținut o mare victorie, nu a fost activată nici Carta Democratică, nu a fost aprobat nici comunicatul infam al coaliției țărilor guvernelor de dreapta. Victorie populară, victorie populară pentru Venezuela. Am învins Departamentul de Stat, am învins Ministerul de Externe al Mexicului și pe cei de dreapta venezueleană”, a declarat șeful Statului de la Palatul Miraflores, din Caracas.

În declarațiile difuzate de Venezolana de Television, Mandatarul Național a subliniat rolul ministrului de externe, Delcy Rodriguez, în apărarea suveranității și independenței Venezuelei, împotriva atacurilor intervenționiste constante.

De asemenea, Venezuela s-a solidarizat cu țările din El Salvador, Republica Dominicană și Haiti – membri OSA- după atacurile senatorului american, Marco Rubio, care a amenințat aceste națiuni dacă votează în favoarea democrației venezuelene în cadrul Consiliului Permanent al organizației.

„Astăzi, El Salvador, Republica Dominicană și Haiti au ținut discursuri istorice în susținerea dreptului la pace, independență, și de respingere față de orice lovitură de stat împotriva Venezuelei. Acolo este răspunsul de demnitate”, a subliniat Președintele venezuelean.

Chiar dacă Revoluția Bolivariană a obținut o victorie la OSA, președintele Maduro a îndemnat poporul venezuelean să rămână mobilizat împotriva atacurilor constante intervenționiste, promovate de axele imperiale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets