Venezuela a participat la cel de-al IV-lea Summit al Forumului Țărilor Exportatoare de Gaz

Venezuela a participat la cel de-al IV-lea Summit al Forumului Țărilor Exportatoare de Gaz


Noiembrie 2017 (MIPPCI)

Venezuela a participat la cel de-al IV-lea summit al Forumului Țărilor Exportatoare de Gaz (FPEG) care a avut loc în această săptămână în orașul bolivian Santa Cruz. Acest spațiu care s-a desfășurat între 21 și 24 noiembrie, s-a concentrat pe importanța gazelor naturale ca și combustibil pentru promovarea dezvoltării sustenabile.

Cele 19 țări care alcătuiesc forumul au definit strategiile politice și economice pentru gestionarea rezervelor de gaze.

La întâlnire s-a discutat despre ’’politica de integrare energetică prin intermediul gazului natural; promovarea suveranității reurselor de gaze naturale; stimularea stabilității pieței gazelor naturale; îmbunătățirea transferului de tehnologie între țările membre; obținerea poziționării importanței FPEG la nivel mondial, și în special în America Latină’’, spune Ministrul Petrolului într-un comunicat de presă.

PDVSA

În reprezentarea Venezuelei a participat președintele Republicii, Nicolas Maduro, și ministrul Petrolului, Eulogio del Pino.

De asemenea, această reuniune a contat pe participarea miniștrilor energiei din țările membre FPEG, a managerilor companiilor petroliere internaționale și naționale, directorilor organizațiilor și cadrele universitare, analiștilor industriei gazelor naturale.

În plus, au fost prezenți delegații Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec), Agenția Internațională a Energiei, Organizația pentru Energie din America Latină și Asociația Regională a Companiilor din Sectorul Petrolier, Gaz și Biocombustibile din America Latină și Caraibe.

Ministrul Hidrocarburilor din Bolivia, Luis Sanchez, a declarat că, timp de patru zile, această națiune sud-americană a fost sediul central energetic mondial și a promovat cel puțin 80 de zone de explorare a gazelor.

’’Bolivia va fi sediul energetic al lumii pentru aceste cinci zile. Acest forum este cel mai important din lume, pentru că are aproape aceleași conotații ca și un forum Opec’’, a spus el în declarațiile pentru Rețeaua Patria Nueva.

Forumul Țărilor Exportatoare de Gaz este alcătuită din 19 țări, distribuite în 12 țări membre precum Rusia, Iran, Qatar, Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea Ecuatorială, Libia, Nigeria, Trinidad și Tobago, Venezuela și Emiratele Arabe sunt membri cu drepturi depline ai FPEG, precum și 7 țări observatoare precum Olanda, Irak, Oman, Peru, Norvegia, Kazahstan și Azerbaidjan.

Venezuela are 202,7 miliarde de metri cubi de rezerve de gaz, ocupând locul opt în lume, și primul loc în America Latină, reprezentând 78,8% din rezervele de gaze situate în regiune.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets