Venezuela a propus în cadrul UNGASS un model centrat pe fiinţa umană


New York, 21 aprilie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiţie şi Pace).

ungass2016-600x400Ministra de Externe a Republicii Bolivariane Venezuela, Delcy Rodríguez, a participat la de-a 30-a sesiune specială a Adunării Generale a ONU dedicată problematicii mondiale a drogurilor (UNGASS 2016), în cadrul căreia a propus un model care prioritizează fiinţa umană în faţa problematicii drogurilor.

Prin aceasta, Venezuela îşi reafirmă angajamentul privind combaterea problematicii drogurilor, abordând cauzele sale economice şi sociale, şi având ca temă centrală drepturile omului. Ministra a declarat că Venezuela nu este o ţară producătoare de droguri.

În cadrul Adunării Generale a fost revizuit progresul în ceea ce priveşte implementarea Declaraţiei Politice privind cooperarea internaţională către o strategie integrală şi echilibrată de combatere a problematicii drogurilor la nivel mondial, şi efectuată o evaluare a realizărilor obţinute pe această temă şi a provocărilor a fi înfruntate.

Din delegaţia venezueleană de asemenea au făcut parte Reprezentantul Permanent la Naţiunile Unite (ONU), Rafael Ramírez, şi Preşedintele Biroului Naţional Antidrog (ONA după iniţialele sale în spaniolă), Generalul de divizie Irwin José Ascanio Escalona.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets