Venezuela a semnat acorduri energetice cu Rusia și Spania pentru dezvoltarea în comun


venezuela_rusia_spaniaCaracas, 07 octombrie 2016 (MPPRE).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a semnat vineri dimineață acorduri importante cu privire la energie și materiale de hidrocarburi cu compania petrolieră rusească Rosneft, și petrochimica spaniolă Repsol, cu scopul de a încuraja producția venezueleană și de a consolida alianța de dezvoltare a națiunilor semnatare.

La ceremonia de semnare a acordurilor care a avut loc în salonul Sol de Peru de la Palatul Miraflores, au luat parte Eulogio del Pino, ministrul Puterii Populare pentru Energie și Petrol, vice-președintele pentru domeniul Politicii și cancelarul Republicii, Delcy Rodriguez, ministrul de Comunicare și Informare, Ernesto Villegas, și oficiali de rang înalt ai companiilor semnatare.

Trebuie subliniat faptul că aceste acorduri fac parte din avansurile progresive realizate de Agenda Economică Bolivariană, care a dezvoltat spații adecvate de înțelegere și încredere pentru investiții, iar la rândul lor, acestea au oferit oportunități pentru companiile multinaționale să își desfășoare activitatea în comun, în conformitate cu principiile de respectare a suveranității și dezvoltarea națiunii.

“Agenda Economică Bolivariană ne-a permis să definim profilul potențialului concret al dezvoltării țării noastre”, așa a afirmat Președintele național, care a mulțumit pentru încredere și și a dat asigurări că Venezuela va rămâne o putere petrolieră și de gaze pentru mulți ani.

Președintele a subliniat faptul că aceste parteneriate, vitale pentru țară, provin de la Agenda Alternativă Bolivariană din 1966, proiect care a făcut parte din modelul și idealul Comandantului Hugo Chavez, care, cu viziunea sa de viitor, a reușit recuperarea industriei petroliere și a lăsat construită o arhitectură care astăzi continuă să fie destinată investițiilor în dezvoltarea socială și economică a națiunii bolivariene.

“Petrolul venezuelean a fost și este în calculele celor care au dominat și au condus lumea, ca fiind unul din elementele fundamentale de a controla direcția geopoliticii care a apărut în lume”, a declarat Executivul național.

În acest context, Maduro a îndemnat investitorii din lume să participe la dezvoltarea energetică, la consolidarea parteneriatelor care oferă oportunități și care acordă beneficii printre firmele de investiții.

Diplomația de respect și pace

El a subliniat faptul că bunele relații între națiuni se pot realiza numai cu respectarea suveranității și autodeterminării popoarelor, Venezuela este dispusă să ofere întotdeauna, și atunci când este respectată în toate scenariile.

Ca un exemplu, a făcut referire la cele întâmplate în Irak, Libia, Siria, punând sub semnul întrebării faptul că cei care au crezut că pot rezolva totul cu forța sau impunerea, s-au înșelat, ceea ce au generat a fost tragedie, sărăcie, distrugere, disperare.

“Venezuela va fi un teritoriu al păcii, mâinile noastre vor fi mereu deschise pentru a vă primi și a dezvolta această bogăție imensă în avantajul parteneriatului reciproc, câștig-câștig”, a declarat Nicolas Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets