Venezuela a trimis 10 tone de resurse pentru ajutor umanitar către San Martin


v_san_martinCaracas, 10 septembrie 2017 (MPPRE)

Duminică, guvernul bolivarian al Președintelui Nicolas Maduro, a trimis un nou transport de ajutor umanitar, de data aceasta către insula San Martin, afectată într-o mare măsură de trecerea fenomenelor hidrometeorologice prin Caraibe.

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Nestor Reverol, a explicat că se trimit în total 10 tone de consumabile, cum ar fi medicamente, saltele, apă potabilă, conserve, cearșafuri, haine, pături printre altele; destinate familiilor care se află în refugii, care au fost mutate din cauza celor trei sisteme prezente în Oceanul Atlantic, cum sunt uraganele Irma, Jose și Katia.

De asemenea, a informat că, în plus, Forțele Armate Naționale Bolivariene (FANB) vor oferi sprijin pentru evacuarea oamenilor , nu numai în San Martin, ci și în alte insule foarte afectate, cum este Barbuda.

Ministrul Reverol a spus că acest ajutor umanitar se realizează în cadrul cooperării internaționale a Alianței Bolivariene a Popoarelor, a solidarității ce caracterizează Guvernul și Poporul din Venezuela, respectând pe deplin dreptul internațional și valorile respectului reciproc.

Scris de MPPRE
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets