Venezuela aduce mulțumiri comunității internaționale pentru sprijinul acordat la cea de a 69ª Adunare Generală a ONU


Republica Bolivariană Venezuela
Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe
COMUNICAT

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela are plăcerea să informeze că astăzi, 16 octombrie 2014, țara noastră a fost aleasă să ocupe postul de membru ne permanent în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, pentru o perioadă de doi ani, începând cu 1 ianuarie 2015, până la 31 decembrie 2016.

Țara noastră a obținut, la cea de a 69-a Adunare Generală a Națiunilor Unite, 181 de voturi, depășind cu mult cele două treimi necesare pentru alegere. Ceea ce reprezintă o dovadă a solidului sprijin din partea comunității internaționale față de activitatea responsabilă a Venezuelei în concertul națiunilor.

Această alegere este motiv de orgoliu pentru toți venezuelenii, fiind vorba de o recunoaștere a efortului cotidian pe care Venezuela îl depune în căutarea de soluții pașnice la conflictele care preocupă lumea de azi.

Guvernul Național mulțumește tuturor țărilor care au votat în favoarea candidaturii noastre care au sprijinit decizia grupului Americii Latine și Caraibelor de a-și depozita încrederea în Venezuela, prin votul acordat candidaturii noastre în luna iulie.

Venezuela se angajează să întărească pe mai departe respectul între națiuni, indiferent de sistemele lor politice, economice, sociale și culturale și să promoveze egalitatea suverană între State. Vocea noastră se va ridica întotdeauna în apărarea unei lumi pașnice, fără arme de distrugere în masă, liberă de colonialism și promotoare a drepturilor omului.

Venezuela își asumă aceste sarcini cu responsabilitate și convingerea că aceasta este aspirația tuturor statelor reprezentate în acest for mondial.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets