Venezuela, avangardă și garantă a drepturilor sociale


nm_1Quito, 17 octombrie 2016 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, în discursul său de la Conferința Națiunilor Unite despre Locuințe și Dezvoltarea Urbană Sustenabilă, Habitat III, a declarat că locuințele și stabilitatea familiilor în societate a fost întotdeauna vulnerabilă și amenințată de dezvoltarea capitalismului în secolul XX.

Din orașul Quito, Ecuador, unde a avut loc întâlnirea, președintele venezuelean a salutat efortul care a fost făcut de la ONU și de la organizațiile sociale din lume pentru a dezvolta programe destinate reorganizării, cu perseverență, sistemul social în ceea ce privește habitatul și dezvoltarea urbană a țărilor.

În acest context, a sprijinit noua agendă urbană care apare în această conferință și în care sunt stabilite angajamentele directe și precise ale provocărilor pe care țările noastre trebuie să și le asume.
“Venezuela a dezvoltat din 1999 o revoluție a locuințelor și habitatului, ca și parte a dimensiunii sociale a revoluției democratice, pașnice, care va începe cu Comandantul Chavez”, a spus președintele.

Experiența managementului socialist bolivarian și punerea în aplicare a politicilor socialiste au fost implementate cu fermitate, ținând cont de cadrul contituțional legal care garantează venezuelenilor dreptul la locuință, drept inalienabil, în care Revoluția, pentru mai mult de 17 ani a fost protagonistă în realizarea acestei justiții sociale.

În acest sens, Maduro a subliniat crearea Marii Misiuni Locuința Venezuela, política Statului prin care s-au construit mai mult de un milion 100 de mii de locuințe decente și a permis “reorganizarea urbană și utilizarea terenurilor urbane în funcție de dreptul la viață și dreptul la locuință […] Marea Misiune Locuința Venezuela a permis un miracol în reabilitarea, transformarea și depășirea sărăciei și a mizeriei din țara noastră”.

Experiențe în secolul XXI

Președintele Nicolas Maduro a declarat că Venezuela se află în posibilitatea de a oferi acces în timp util la locuințe și la reorganizarea complexelor de locuințe, ancorat în experiențele tehnologice și moderne implementate de China, Iran, Portugalia, Spania, Rusia, Belarus și India.

“O alianță internațională mare care a permis conectarea țării cu noile tehnologii și, de asemenea, a permis includerea celor mai recente realizări ale arhitecturii la nivel mondial”, a subliniat președintele.

Extinderea și revendicarea cauzelor ocupate și strămutate

Președintele venezuelean s-a făcut auzit pentru a îndemna comunitatea internațională și țările participante la conferință să fie conștienți și să acționeze imediat din cadrul Națiunilor Unite în favoarea refugiaților, în ceea ce privește criza terorismului care promovează ocuparea teritoriilor generând nenumărate deplasări ale acțiunilor nedrepte de intervenție și colonialiste.

Referindu-se la ONU, Maduro a spus că din acest spațiu “pare că se impune un fel de tăcere, ignorare și se pune în evidență criza profundă fără a se vedea cauzele”.

“Nu ar fi mai bine să se schimbe rachetele pe case? Nu ar fi mai bine să se calculeze costul bombelor lansate împotriva umilului popor sirian, împotriva popoarelor lumii, pentru a investi toate aceste milioane de dolari în acele programe nobile pe care omenirea le construiește și pe care noi trebuie să le facem realitate?”, întreabă Maduro, subliniind mizeria lăsată de războaie și ocupările pe care țările puternice le-au făcut în alte țări.

Idei de Justiție și Pace

În cele din urmă, demnitarul venezuelean a cerut țărilor să găsească surse de finanțare pentru generarea dezvoltării în țările noastre, a avea acces la noile tehnologii, “trebuie să încercăm să facem reale, cu surse de finanțare viabile pentru poporul nostru, toate planurile care sunt definite în această nouă agendă urbană pe care o împărtășim și o asumăm cu angajament”, a spus Nicolas Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets