Venezuela avansează în depășirea diferențelor și a nedreptăților


Caracas, 10 septembrie 2017

Reprezentantul permanent al Venezuelei la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Jorge Valero, a ratificat duminică faptul că țara avansează cu hotărâre în depășirea diferențelor și nedreptăților.

De la Geneva, Elveția, într-un interviu pentru Venezolana de Television, diplomatul a spus că Venezuela este o țară care practică unanismul cu politici de justiție socială, factor care a făcut posibilă eliminarea lacunelor inegalității.

’’În politicile de subminare a sărăciei, Cepal (Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe) a recunoscut că Venezuela este țara cu cele mai mici diferențe din America Latină și Caraibe. Țara avansează cu hotărâre, determinare în subminarea diferențelor’’, a spus acesta.

Valero a spus că acești indicatori au fost obținuți de către politicile sociale desfășurate de Executiv, care permit sprijinirea educației gratuite și a sănătății, printre alte domenii. „De aceea, Venezuela trezește admirația în lume, și atâta ură și ostilitate din partea imperiului, care pretinde că lumea este inegală’’, a adăugat el.

A ratificat că Guvernul venezuelean va continua să ridice steagurile diplomației de pace între națiuni, motiv pentru care nu va sprijini nici o politică de război, imperialistă sau intervenționistă.

’’Vom ridica steagul demnității popoarelor din sud, și, în cazul continentului nostru, ridicăm cu multă putere steagurile unității latino-americane și caraibiene’’, a spus el.

mul legalității și al democrației. Foarte curând vom fi martorii semnalelor pentru procesul de dialog, datorită medierii prietenilor și voinței președintelui Nicolas Maduro’’, a declarat Ministrul Jorge Arreaza.

Scris de AVN
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets