Venezuela cere Consiliului de Securitate al ONU sensibilizarea în ceea ce priveşte tema palestiniană


venezuela_palestinaNew York, 23 octombrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Vineri, Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez,  a cerut Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite solidarizarea cu Palestina, o naţiune care a înfruntat o continuă violare a drepturilor sale fundamentale din partea Statului Israel.

„Este cu adevărat o situaţie de haos acolo, este un masacru asupra poporului palestinian. Am asistat cu multă îngrijorare la imaginea copiilor înspăimântaţi de acest val de violenţă. Sperăm să continue sensibilizarea din partea Consiliului de Securitate pentru această temă care a mişcat întreaga comunitate internaţională”.

Rodríguez, pe durata participării sale la reuniunea ministerială a Consiliului de Securitate a Organizației Naţiunilor Unite, ce a avut loc joi 2 octombrie, a invitat acest organism să realizeze a vizită în regiune „ca expresie a reafirmării responsabilităţii sale în găsirea unei soluţii politice pentru acest conflict”.

A mai spus că pe parcursul reuniunii ministeriale „am ascultat propuneri foarte pertinente pentru ceea ce ar trebui făcut, cum să fie combătută violenţa, ce se poate face pentru recunoaşterea Statelor, un doar ceea ce priveşte Statul Israel, ci şi Statul Palestinian”.

Chemarea la pace – a adăugat – un este doar pentru poporul palestinian „este şi pentru poporul israelian care timp de decenii a fost supus violenţelor impuse de către autorităţile sale extremiste”.

A amintit arborarea steagului Statului Palestinian, miercurea trecută 30 septembrie, „motiv de mândrie şi în plus un omagiu adus întregii comunităţi internaţionale care se simte sensibilizată de tema palestiniană”.

Ministra Relaţiilor Externe, Delcy Rodríguez, a declarat ca situaţia din Palestina este o temă de profundă îngrijorare pentru Guvernul Bolivarian al Venezuelei.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets