Venezuela condamnă afirmaţiile US legate de restricţionarea accesului la internet


worldwideweb30 aprilie 2014 AVN

Ministrul de externe Elias Jaua a condamnat declaraţiile Secretarului de Stat american John Kerry legate de accesul la tehnologiile de informare în Venezuela şi a avertizat comunitatea internaţională despre campania de dezinformare declanşată de guvernul nord american.

„Condamnăm din nou aceste declaraţii false şi neîntemeiate ale Secretarului Kerry, bazate pe informaţii complet false despre societatea din Venezuela. De asemenea dorim să avertizam comunitatea internaţională, în special pe cei din America Latină şi din regiunea Caraibilor, despre cât de periculos este asta” a afirmat Ministrul de externe la sosirea în Mexico pentru al treilea sumit Mexic – Comunitatea Caraibilor (CARICOM) şi al şaselea sumit al Asociaţiei statelor din Caraibe (ACS). Ministrul de externe Jaua a afirmat că ţările din regiune „se află într-o ameninţare permanentă din partea unui guvern (US) care crede că are dreptul să intervină şi să izoleze ţări conform unei realităţi construite de ei sau de oficiali ai ambasadei acestei ţări”.

În legătură cu aceasta, Jaua a respins declaraţiile oferite de oficiali americani în timpul unui forum despre libertatea online ţinut în Estonia, marţea trecută, despre presupusele restricţii la accesul la internet şi reţelele sociale în Venezuela.

„Regretăm profund şi ne exprimăm îngrijorarea despre modul în care secretarul Kerry este în permanenţă dezinformat în legătură cu situaţia din Venezuela. Declaraţiile secretarului Kerry sunt foarte grave, superficiale şi iresponsabile” a spus ministrul de externe.

De fapt, Jaua a reamintit că Venezuela a fost recunoscută de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură pentru programul său Canaima, care oferă laptopuri gratuit populaţiei de vârstă şcolară din şcolile publice „pentru copii pentru a avea computere şi acces la la tehnologie şi informaţie”.

În plus, el a afirmat că „Venezuela este a treia ţară în America Latină în privinţa accesului la internet şi printre primele din lume. Accesul la internet în Venezuela a devenit democratic odată cu programe ca Infocentro (centre guvenrmanetale de acces gratuit la internet)… aceste elemente demonstrează falsitatea declaraţiilor făcute de secretarul de stat nord american”.

sursa: Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Rumania

Latest Tweets