VENEZUELA CONDAMNĂ ASASINAREA AMBASADORULUI FEDERAȚIEI RUSE ÎN REPUBLICA TURCIA

VENEZUELA CONDAMNĂ ASASINAREA AMBASADORULUI FEDERAȚIEI RUSE ÎN REPUBLICA TURCIA


REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE
PENTRU AFACERI EXTERNE

COMUNICAT

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, în numele Guvernului și al poporului venezuelean, a exprimat cel mai profund regret față de asasinarea Ambasadorului Federației Ruse în Republica Turcia, Andrei Gennadevich Karlov, într-un atentat terorist care a avut loc în Ankara, luni, 19 decembrie 2016.

Guvernul venezuelean își exprimă solidaritatea și consternarea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, poporului rus, și mai ales familiei Ambasadorului Karlov, pentru acest eveniment demn de dispreț.

Republica Bolivariană Venezuela își reafirmă sprijinul pentru acțiunile contundente și eforturile dedicate ale Rusiei în apărarea păcii din Republica Arabă Siria și în toată regiunea, prin lupta puternică împotriva grupărilor extremiste și teroriste. Guvernul Bolivarian face un apel către Occident pentru a înceta campaniile bazate pe ură și falsități față de Națiunea rusă.

Venezuela respinge terorismul în toate formele sale, și face apeluri pentru a preveni cauzele acestui fenomen care supune popoare întregi la frică și violență, iar în acest moment sensibil, reiterează principiile Diplomației Bolivariene de Pace în respectarea strictă a Dreptului Internațional pentru conviețuirea pașnică între națiuni, fără ură și intoleranță.

Caracas, 19 decembrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets