Venezuela condamnă ”războiul de exterminare” condus de Israel împotriva poporului Palestinian


Geneva, 23 iulie de 2014 (MPPRE).

Republica Bolivariană Venezuela a condamnat în această miercuri ”războiul de exterminare” purtat de statul Israelian împotriva poporului palestinian, în cadrul celei de-a 21-a Sesiune extraordinară a Consiliului Drepturilor Omului din cadrul Națiunilor Unite.

De asemenea, a contestat și utilizarea nejustificată a forței, inclusiv artilerie și bombardări intensiva împotriva locuitorilor din Fâșia Gaza, considerând că toate aceste acțiuni ”constituie crime de război și lezează umanitatea”. În discursul său, reprezentantul premanent al Venezuelei la ONU – Geneva a semnalat că țara sa ”se unește cu popoarele și guvernele lumii care, iubitoare de pace și condamnă categoric agresiunea militară din Fâșia Gaza, violarea flagrantă a drepturilor omului și a dreptului umanitar internațional, de către elita politică-militară israeliană”. Venezuela a fost primul stat membru al acestui Consiliu care s-a implicat în această cauză, ambasadorul chiar expunând poziția guvernului președintelui Nicolas Maduro în legătură cu criminala agresiune belică a Israelului, care sumează sute de morți și mii de răniți, încă din 7 iulie.

Ambasadorul a făcut un balanț al situației dramatice prin care trece Palestina din cauza agresiunii israelite: ”Panorama Palestinei este dantească. Morți, răniți și distrugerea infrastructurii în masă. 74% din asasinate sunt civile, majoritatea femei și copii. Terorismul de stat ca și practică cotidiană a puterii ocupante.” Venezulea a insistat că ”Consiliul Drepturilor Omului trebuie să condamne într-o manieră inechivocă atacurile criminale ale Statului Israel”.

Aceasta a 21-a sesiune extraordinară răspunde unei convocări solicitatea de Grupul Arab, la Conferința pentru Cooperare Islamică și Statul Palestina, care a fost susținută de 20 de țări membre ale Consiliului Drepturilor Omului din cadrul ONU, cu privire la violențele flagrante la adresa drepturilor omului, comise de Israel împotriva populației civile palestiniene.

În cadrul aceste sesiuni urgente se dezbate adoptarea unei Rezoluții a Consiliului Drepturilor Omului care condamnă întamplările abominabile înfăptuite de guvernului Israel, dorindu-se, de asemenea, stabilirea unei Comisii Internaționale Independente care să investigheze și să stabileasca responsabilitățile în cadrul acestui masacru împotriva poporului palestinian.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets