Venezuela condamnă terorismul și pledează pentru pace în Irak


geneva-onuGeneva, 03 septembrie 2014 (MPPRE)

Reprezentantul permanent al Venezulei la ONU, Geneva, ambasadorul Jorge Valero a condamnat – în numele Guvernului Bolivarian- manifestările teroriste care au loc în prezent în Irak și a pledat pentru restabilirea păcii în această țară.

În timpul ședinței speciale a Consiliului pentru Drepturile Omului care a dezbătut situația de violență teroristă prin care trece această națiune arabă, reprezentantul permanent al Venezuelei a condamnat acțiunile teroriste și extremismul purtate de autoproclamatul stat islamic împotriva grupurilor etnice și religioase.

În cadrul acestei sesiuni speciale, delegația venezueleană a solicitat Consiliulu Drepturilor Omului să promoveze un plan de pace care să pună capăt actelor grupurilor teroriste care operează pe teriotoriul irakian mizând pe solidaritatea internașională pentru reconstrucția Irakului, reconferindul integritatea teritorială și compoziția etnico-religioasă.

Ambasadorul Jorge Valero a afirmat că Guvernul Bolivarian va oferi tot sprijinul necesar pentru a se ajunge la o soluție pacifică pentru criza din Irak.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets