Venezuela consolidează alianțele strategice cu China


venezuela_chinaVicepreședintele de Planificare, Ricardo Menendez a vizitat țara asiatică pentru a revizui acordurile pentru diversificarea industrială.

Caracas.
Capacitățile de producție ale Chinei și Venezuelei în domenii strategice, cum ar fi hidrocarburile, mineritul, infrastructură și servicii; și cu interes deosebit în diversificarea industrială și productivă a țării, au fost evaluate cu vizita în China a vicepreședintelui de Planificare, Ricardo Menendez.

Înaltul oficial a spus că una dintre sarcinile atribuite de către președintele Nicolas Maduro, a fost dezvoltarea capacităților excedentare ale Chinei din punct de vedere al producției pentru a ’’elibera motoarele productive în cazul țării noastre și a promova dezvoltarea Agendei Economice Bolivariene, a Comitetelor Locale de Aprovizionare și Producție (CLAP), și Marea Misiune de Aprovizionare Suverană’’, a raportat un comunicat de presă al acestui birou.

A spus că ’’în funcție de acest lucru am avansat cu o importantă lucrare în cadrul Comisiei Mixte de Nivel Înalt China-Venezuela, pentru a face un pas în plus în dezvoltarea Planului Binațional 2025; complementaritatea economică, precum și dezvoltarea investițiilor în materii petroliere pentru consolidarea și creșterea capacităților productive’’.

El a reamintit faptul că Guvernul apără la nivel internațional salvarea prețurilor echitabile pe piața internațională a petrolului și dezvoltarea proiectelor de infrastructură, echipamente, porturi cu ape adânci, conducte de petrol ’’apărarea suverană a prețurilor, din partea președintelui Maduro, face parte dintr-o acțiune fundamentală geopolitică, de clasă mondială, și asa este recunoscută’’.

A explicat că s-a stabilit modul de schimbare a matricei productive în cazul Venezuelei, cu sprijinul Chinei și a considerat că circumstanțele nefavorabile, cum ar fi blocarea financiară internațională și războiul economic sunt oportunități de a diversifica și consolida economia venezueleană.

În ceea ce privește reuniunea acestui organism bilateral din decembrie, în orașul Caracas, Menendez a evaluat relația cu China ca fiind ’’foarte importantă, strategică și integrală’’, în timp ce afirma că în domenii cum ar fi cel petrolier, industrial, cultural și social, va cuprinde o relație integrală cu națiunea asiatică.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets