Venezuela denunţă către Organizaţia Statelor Americane (OEA) campania de destabilizare iniţiată de mişcarea de dreapta


oea-1-728Caracas, 1 decembrie 2015 (Radioul Naţional din Venezuela).

Ambasadorul venezuelean la Organizaţia Statelor Americane (OEA), Bernardo Álvarez, a denunţat marţi campania de destabilizare iniţiată de către mişcarea naţională şi internaţională de dreapta, cu scopul de a anula legitimitatea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„Este decisă să declare că a avut loc o fraudă, când în realitate opoziţia venezueleană nu a fost capabilă să câştige alegerile”, a spus.

A indicat faptul că principalii actori ai campaniei de sabotare a alegerilor sunt „mass-media, actorii dreptei internaţionale, ONG-urile şi acum şi secretarul general al OEA, Luis Almagro,  care din punctul nostru de vedere este un actor politic ce face parte din această campanie de destabilizare, cu o luare de poziţie total părtinitoare”.

A indicat faptul că aceste alegeri parlamentare sunt de maximă importanţă pentru ţară, deoarece înglobează 111 alegeri distincte.

„Ei sunt pregătiţi deja pentru a reclama frauda deoarece se ghidează după rezultatele altor sondaje şi nu după cele oficiale furnizate de către sistemul electoral venezuelean”,  a menţionat.

Álvarez a indicat că observarea internaţională este decizia suverană a fiecărui stat, iar în faţa comportamentului Organizaţiei Statelor Americane „decizia de a nu îi invita a fost cea mai bună”

Diplomatul a evidenţiat faptul că sistemul electoral venezuelean este un exemplu pentru America Latină şi pentru lumea întreagă, deoarece garantează votul secret al electorilor. De asemenea, a amintit momentul în care preşedintele Hugo Chávez a recunoscut triumful dreptei în 2007, atunci când s-a votat împotriva unei posibile reforme constituționale susţinută de către Şeful Statului.

„Însăşi opoziţia venezueleană a beneficiat de acest sistem electoral în desemnarea candidaţilor la prezidenţiale”, a semnalat.

Álvarez a afirmat că în pofida campaniei de anulare a legitimităţii viitoarelor alegeri, pe 6 decembrie Venezuela va avea un eveniment electoral „al cărui protagonist va fi poporul venezuelean”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets