Venezuela denunță Guvernul SUA înaintea organismelor internaționale


lawCaracas. 18 mai 2014. (MPPRE)

Republica Bolivarină Venezuela va denunța formal violarea dreptului internațional de către purtătorii de cuvânt ai Guvernului Statelor Unite înaintea Organismelor Națiunilor Unite (ONU), Comunității Statelor Latino-americane și Caraibiene (Celac) și Uniunea Națiunilor Sud-americane (UNASUR).

Aceasta a fost declarația Ministrului Puterii Populare pentru Relații Externe, Elías Jaua Milano, în timpul unui interviu televizat.

Jaua a adăugat că primul denunț se va face în cadrul Reuniunii Ordinare a Miniștrilor de Externe ai Unasur care va avea loc în Ecuador, în săptămânile următoare. “Gata, este de-ajuns ca Guvernul Statelor Unite să își asume o competență care le corespunde organismelor multilaterale”.

“Trebuie să ne aducem aminte că noi ca națiune liberă și independentă nu le recunoaștem SUA, nici parlamentul lor, nicio alta autoritate extrateritorială pentru a legisla despre Venezuela. Există unele principii de bază ale Sistemului Națiunilor Unite care trebuie să fie respectate”.

A făcut apel către cei care manifestă împotriva Guvernului ”să nu acceadă la intervenția străină și să rezolve problemele în Venezuela prin intermediul dialogului (…) cred că acest conflict de natură politică trebuie să aibă o soluție politică, nu una de tipul violenței în stradă”.

Jaua a asigurat că avem în Venezuela o opoziție cu un crescut deficit democrati. “Există puțină capacitate politică. Nu au un leadership pentru a conduce o țară “, a menționat.

În acest sens, a mulțumit prezenței Unasur și a Vaticanului în procesul de dialog în Venezuela. “Trebuie să pariem cu tărie pe procesul dialogului fără a submina justiția și principiile pe care fiecare dintre noi le are”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets