Venezuela depăşeşte media mondială de acces la Internet


internetCaracas, 18 noiembrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Cu un procent de 61,62% din populaţia naţională înregistrată ca având acces la Internet, Venezuela depăşeşte media mondială de 43% declarată de un studiu recent al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (UIT), studiu publicat în luna mai a acestui an şi citat marţea trecută de către directorul general al Comisiei Naţionale de Telecomunicaţii (CONATEL), William Castillo, în cadrul prezentării balanţei de cifre şi indicatori pentru cel de-al doilea trimestru din 2015.

Un total de 16.401.033 de utilizatori naţionali au acces la serviciul de Internet, din care 13.293.419 se conectează prin intermediul telefonului mobil.

„Astăzi, lumea accesează tot mai mult Internetul, îl foloseşte mai mult şi acest fapt se exprimă în creşterea consumului de date pe mobil, care a fost de 76% în ultimul an”, a explicat Castillo.

În ceea ce priveşte traficul de date care în acest an se ridică la 13.659 Terabytes, cifra mai mare decât cei 7.268 care s-au consumat în primul trimestru al lui 2014, Castillo a semnalat că Venezuela se află într-un moment de revoluţie a tehnologiei mobile care se exprimă prin masiva conectare la Internet prin intermediul telefonului.

A indicat şi faptul că indicele de acces la Internet poate fi mai mare, având în vedere că raportul CONATEL no include şi traficul de date prin Wi-Fi, care presupune aproximativ 3.000 de puncte gratuite de acces wireless ce sunt instalate pe teritoriul naţional.

De asemenea, a informat că piaţa de Internet în ţară este condusă cu un 65,3% de către compañía CANTV, urmată de DIGITEL şi MOVISTAR, cu 11,0%, respectiv 8,9%.

A subliniat că în pofida războiului economic, sectorul telecomunicaţiilor şi-a menţinut o creştere constantă şi o extindere a activităţii pe durata a 44 de trimestre consecutive.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets