Venezuela devine membru cu drepturi depline în cadrul Consiliul de Administrație al Organizației Internaționale a Muncii (OIT)


Geneva, 02 iunie 2014. (MPPRE)
OITVenezuela a fost aleasă ca membru cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Administrație al Organizației Internaționale a Muncii (OIT), a informat misiunea permanentă a Venezuelei la sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la Geneva, Elveția.
Viceministrul Muncii, care a prezidat delegația venzueleană la cea de-a 103-a Conferință Internațională a Muncii, Elio Colmenares a evidențiat faptul că această alegere a reiterat recunoașterea meritelor Guvernului Bolivarian pentru importantele progrese atinse în câmpul muncii.

“Legile venezuelene și acțiunile guvernului nostru sunt orientate către deminitatea istorică a muncitorilor, fiind ghidate de linia umanistă trasată de comandantul Hugo Chávez, și pe care o continuă președintele Nicolás Maduro, expresie vie a locului obținut de clasa muncitoare în țara noastră”, a declarat acesta.

Trebuie menționat faptul că acest Consiliu de Administrație este organul executiv al Organizației Internaționale a Muncii și împreună cu, Conferința Internațională a Muncii și Biroul Internațional al Muncii, reprezentând cele trei organe principale ale OIT. Obiectivele principale ale OIT sunt promovarea drepturilor muncii, găsirea a cât mai multe oportunități de muncă decente, îmbunătățirea protecției sociale și consolidarea dialogului în abordarea temelor relaționate muncii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets