Venezuela este aleasă membru al Consiliului Guvernatorilor de la IAEA

Venezuela este aleasă membru al Consiliului Guvernatorilor de la IAEA


V_IAEACaracas, 26 septembrie 2017 (AVN)

Venezuela a fost aleasă luni ca membru al Consiliului Guvernatorilor de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (International Atomic Energy Agency – IAEA), principalul forum mondial de cooperare științifică și tehnică în domeniul utilizării în scopuri pașnice a tehnologiei nucleare.

Alegerea țării sud-americane și a celor 34 de membri ai Consiliului Guvernatorilor a fost realizată la sesiunea ordinară numărul 61 a IAEA, desfășurată între 18 și 22 septembrie la sediul Națiunilor Unite, din Viena, Austria.

Ambasadorul venezuelean în această țară, Jesse Chacon, a explicat că acest consiliu are printre competențele sale să facă recomandări Conferinței Generale a organizației, să genereze rapoarte tehnice în domeniul securității nucleare și să ofere, în principal, o cooperare tehnică.

Chacon a spus că, deși s-au înregistrat progrese în utilizarea pașnică a tehnologiei nucleare, încă nu au fost măsuri semnificative pentru eradicarea armelor de acest tip, ceea ce, în opinia sa, reprezintă un pericol pentru întreaga omenire.

’’Singurii care au (arme nucleare) sunt Statele Unite, Franța, Marea Britanie, China, Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord. În afară acestor țări, restul omenirii cere, solicită, să progresăm în eliminarea tuturor armelor nucleare pentru a construi o lume a păcii’’, a adăugat el.

Președintele Consiliului Guvernatorilor va fi Darmansjah Djumala, reprezentantul permanent al Indoneziei, și vice-președinți vor fi ambasadorii Danemarcei și Sloveniei. Consiliul se reunește de obicei de cinci ori pe an, următoarea reuniune fiind în noiembrie, a anunțat ambasada Venezuelei din Austria pe pagina sa web.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets