Venezuela este aleasă membru principal al Consiliului Economic și Social ONU

Venezuela este aleasă membru principal al Consiliului Economic și Social ONU


Caracas, 14 iunie 2016 (Telesur)

Venezuela a fost aleasă marți ca membru principal al Consiliului Economic și Social (Ecosoc) al Organizației Națiunilor Unite (ONU), a informat șeful Statului Venezuela, Nicolas Maduro.

“Din 193 de voturi, am obținut 177! Victorie pentru Patria lui Bolivar! Victorie pentru Venezuela! ” a spus șeful Statului când a citit informația trimisă de ministra de externe venezueleană, Delcy Rodriguez. “Acum nu ne odihnim, și trebuie să ne păstrăm pulsul”, a spus Maduro.

Consiliul Economic și Social analizează probleme economice și sociale ale țărilor membre, elaborează sugestii și prezintă politici pentru aceste probleme.

În luna iulie a fiecărui an are loc o perioadă de sesiune cu durata de patru săptămâni. Obiectivele Ecosoc sunt acelea de a realiza o dezvoltare durabilă, o finanțare a acesteia, accelerarea procesului prin intermediul alianțelor, cooperare pentru dezvoltare, coordonarea asistenței umanitare și sprijinirea inițiativelor comune ale Națiunilor Unite, citat de pe pagina oficială a ONU.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets