Venezuela este campioana Americii


campioana AmericiiCaracas, 13 septembrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Echipa naţională de baschet a obţinut sâmbătă medalia de aur la Turneul Preolimpic Fiba America 2015, învingând Argentina cu 76 la 71, într-o partidă intens disputată ce a avut loc la Palatul Sporturilor din Ciudad de Mexico.

Astfel, Venezuela merge la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro 2016 în calitate de campioană a Americii.

Antrenorul selecţionatei naţionale, Néstor “Che” García, şi-a manifestat bucuria pentru triumful echipei sale şi a mulţumit Guvernului Bolivarian pentru sprijinul oferit, precum şi celor 12 jucători pentru efortul lor.

Din partea sa, directorul tehnic Nelson “Kako” Solórzano a considerat că victoria a fost asigurată de solidaritatea şi munca în echipă a jucătorilor.

Echipa hispano-americană s-a calificat în semifinale învingând Panama cu 75 la 62, în ultima întâlnire din cea de-a doua rundă a turneului.

Cu această victorie, selecţionata vişinie şi-a asigurat un bilet pentru disputarea playoff-ului turneului Preolimpic Mondial, care de asemenea va înmâna cupe la Rio 2016.

Echipa naţională a învins în semi-finale Canada, într-o partidă emoţionantă ce s-a decis prin aruncări libere în ultimele momente ale jocului încheiat cu scorul de 79 la 78.

Felicitări prezidenţiale

Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a celebrat triumful selecţionatei de baschet a Venezuelei în cadrul acestui turneu.

Şeful Statului a mulţumit componenţilor echipei pentru excelenta performanţă, graţie căreia Venezuela va merge în calitate de campioană la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets