Venezuela este dedicată neproliferării şi dezarmării nucleare


New York, 03 martie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Miercuri, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat în unanimitate o rezoluţie de extinderea sancţiunilor pentru Republica Populara Democrată a Coreei de Nord din cauza testelor nucleare realizate de respectiva ţară la începutul anului.

Rafael Ramírez, reprezentant al Republicii Bolivariene Venezuela, a indicat că adoptarea acestei rezoluţii este expresia preocupării comunităţii internaţionale pentru ameninţarea păcii şi securităţii reprezentată de aceste acţiuni.

¨Gravitatea acestor evenimente face necesar ca acest Consiliu de Securitate să-şi întărească eforturile de promovare a dialogului şi negocierii între părţi, cu scopul de a contribui la o soluţie negociată a acestei crize¨, a semnalat Ramírez. A indicat faptul că Venezuela este dedicată procesului de neproliferare armată, precum şi dezarmării nucleare, astfel că această rezoluţie trebuie să aibă drept obiectiv întărirea păcii şi stabilităţii în peninsula nord-coreeană. Ramírez a subliniat importanţa ca aceste măsuri să nu atragă după sine consecinţe asupra populaţiei Coreei de Nord. În acest sens, a exprimat că ¨ne preocupă că restricţiile ce s-au impus exporturilor de materii prime ale acestei ţări ar putea avea un impact asupra populaţiei. În acelaşi sens, considerăm că aceste normative –  excepționale în cazul la care ne referim – nu trebuie să se constituie în precedent pentru a limita dreptul Statelor de a-şi gestiona în mod suveran resursele naturale în vederea promovării dezvoltării lor economice şi sociale, în conformitate cu rezoluţia 1803 a Adunării Generale¨.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets