Venezuela este printre țările cu un indice al dezvoltării umane ridicat


Caracas, 14 decembrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Venezuela este printre țările cu cel mai mare indice de dezvoltare umană (IDU), conform Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), situându-se între țările care au atins un indice ridicat de egalitate socială și care înregistrează, prin urmare, un nivel de  dezvoltare umană înalt.

Potrivit Raportului Dezvoltării Umane al Organizaţiei Națiunilor Unite (ONU) în 2015, care ia în considerare variabile sociale și economice, Venezuela se situează pe listă după alte țări din America Latină și Caraibe precum Argentina, Chile, Uruguay și Cuba . După patria lui Bolivar se află Mexicul, Brazilia, Peru, Ecuador și Columbia.

Potrivit textului, „dezvoltarea umană are scopul de a extinde oportunitățile pentru oameni, acordând o atenție deosebită bogăției vieților omenești și nu doar bogăției economiilor”.

Pe măsură ce oamenii dobândesc mai multe capacități și au mai multe șanse de a le utiliza, dezvoltarea umană sporeşte, afirmă documentul organizației internaționale.

Venezuela se află între țările cu un indice al dezvoltării umane ridicat într-un context de război economic, de planuri şi acţiuni destabilizatoare ale dreptei şi scădere a preţului barilului de petrol.

Din 2014, dreapta națională și internațională și-a intensificat planurile de a părăsi, prin metode neconstituţionale, Guvernul Bolivarian, prin intermediul unor acțiuni și planuri de război economic, caracterizat prin acaparare, suprapreţuri și contrabandă de alimente și medicamente, cu scopul de a genera anxietate în rândul populației.

La aceasta se adaugă prețul scăzut al barilului de petrol, ceea ce implică o pierdere de 68% din sumele care intrau în țară. Cu toate acestea, Guvernul a menținut politica de a proteja populaţia, ridicând la 3 milioane numărul de pensionaţi în acest an, de exemplu; dând continuitate misiunilor sale, precum Locuința Venezuela, care este aproape de a atinge numărul de un milion de case construite în patru ani; protejarea salariilor și a locurilor de muncă.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets