Venezuela este realeasă membru al Comisiei ONU pentru Drepturile Omului


venezuela_ONUNew York, 28 septembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Ca semn al recunoaşterii politicii de drepturi umane conduse de Venezuela pentru apărarea celor mai defavorizaţi, patria lui Bolivar a fost realeasă membru al Comisiei Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului. Funcţia a fost acordată Venezuelei în cadrul unei sesiuni de votare în care s-au prezentat patru candidaturi pentru trei poziţii vacante.

Astfel a fost exprimat de către ambasadorul Venezuelei la ONU, Rafael Ramirez, care a mulţumit ţărilor, ambasadorilor şi delegaţiilor care „în mod franc, onest şi cu mult curaj, s-au exprimat în favoarea adevărului şi a poziţiei bolivariene, în favoarea drepturilor suveranităţii noastre şi a drepturilor poporului nostru”.

Acesta a asigurat că, în pofida campaniei mediatice împotriva naţiunii sud-americane, în această zi s-au făcut auzite vocile suverane ale lumii în sprijinul Revoluţiei bolivariene, al Constituţiei şi al poporului venezuelean.

„În pofida proeminentei puteri mediatice, a marilor interese mediatice transnaţionale în contra ţării noastre, în pofida campaniei permanente duse de Statele Unite împotriva patriei noastre, Venezuela rămâne în picioare, se menţine fermă şi duce mai departe moştenirea Comandantului nostru Suprem, Hugo Chávez”.

Ramirez a subliniat că „suntem foarte mândri de această victorie, a fost munca unei întregi echipe care este în permanenţă desfăşurată în lume şi realizează strategia Diplomaţiei Păcii, apărând adevărurile noastre, motivele noastre,  punctele  noastre  de  vedere în toate mediile şi în cadrul tuturor scenariilor”, precum Consiliul de Securitate, Comisia pentru Drepturile Omului şi toate ţările cu care Venezuela menţine relaţii.

Triumful păcii

Ambasadorul Rafael Ramirez

Ambasadorul Rafael Ramirez

Ambasadorul Rafael Ramirez a denunţat încercările de a fisura unitatea regiunii Americii Latine şi Caraibelor, lansându-se o candidatură diferită faţă de cea asupra căreia se căzuse de acord în cadrul grupului regional. Cu toate acestea, delegaţiile au răspuns la unison în favoarea patriei lui Bolivar şi a păcii.

Acesta a declarat de asemenea că Organizaţia Naţiunilor Unite „a răspuns în deplină concordanță în favoarea ţării noastre, nu a picat în plasă, nu s-a dedat şantajelor şi tuturor manipulărilor. Am dat astfel o lecţie, din nou, celor care doresc să ne divizeze; Venezuela se bucură de un amplu respect în lume dar, în particular, de un amplu respect şi susţinere în America Latină şi Caraibe”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets