Venezuela este scenariul celui mai lung traseu nautic din lume: Râurile noastre sunt navigabile


v_navigabilSan Fernando de Apure, 30 august 2015 (Departamentul de Presă al Ministerului Turismului).

Imensitatea râurilor şi verdele câmpiilor, de la provincia Apure şi până la Bolivar, sunt bunurile naturale protagoniste ale ediţiei a 42-a a întrecerii „Râurile noastre sunt navigabile” (RNSN) ce a fost demarată în această sâmbătă.

La evenimentul nautic, vice-ministra Turismului Naţional, Azucena Jaspe, a declarat: „Facem cunoscut turismul responsabil. Prin intermediul acestei iniţiative pe care o sprijinim în cadrul Ministerului, promovăm de-a lungul şi de-a latul râurilor, frumuseţea Venezuelei și a tuturor destinaţiilor ei”.

Bărcile vor naviga pe afluenţi emblematici precum Apure, Capanaparo, Arauca, Cunaviche, Payara, Caura, Parguaza, Orinoco şi Caroni, permiţând astfel admirarea frumoasei câmpii a Venezuelei.

„Noi continuăm să susţinem fiecare dintre aceste iniţiative, implementând acţiunile pe care guvernul naţional, regional şi local le desfășoară în favoarea ecoturismului”, a spus Jaspe.

Acest eveniment este aşteptat atât de către localnici, cât şi de către vizitatori. Daniel Guzmán, participant de acum doi ani, spune că acest eveniment „este o experienţă excelentă, ascultând sunetul motorului, briza puternică ce te loveşte în faţă şi în acelaşi timp având lângă tine câmpia, este ceva unic”, a asigurat el.

Guzmán a invitat toate persoanele din Venezuela şi din exterior să participe la acest tip de competiții, ce le va permite să parcurgă râuri venezuelene timp de opt zile.

Pe de altă parte, spaniolul Carlos Marín a subliniat ca această activitate are câte puţin din toate. „Acesta este un fapt deosebit, nu este pe asfalt, este în natură pură. Râul este frumos, cu apă chiar şi între arbori”, a spus el.

Recunoştinţă pentru Ministerul Turismului (MINTUR)

Echipa de la Râurile noastre sunt navigabile a înmânat o placă vice-ministrei Jaspe, pentru sprijinul şi colaborarea Ministerului Puterii Populare pentru Turism în ducerea la bun sfârşit a celei de a 42-a ediţii a acestei competiţii ce reuneşte de la profesionişti până la familii. De asemenea, Jaspe a înmânat un kit fiecăruia dintre participanţii la acest important eveniment.

RNSN îşi va continua traseul până pe 5 septembrie ajungând la râul Caroni, statul Bolivar. Se bazează pe participarea a peste 130 de ambarcaţiuni ce vor naviga mai mult de 900 de mile nautice pe diverse râuri ale ţării.

Râurile noastre sunt navigabile, fondată în 1973, este o asociaţie civilă non-profit ce se ocupă de realizarea traseul nautic internaţional cel mai lung din lume pe râurile din Venezuela, demonstrând că este posibilă navigarea pe axa fluvială Orinoco – Apure şi ajungând să contribuie astfel la integrarea fluvială sud-americană.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets