Venezuela expune, în cadrul ONU, progresele realizate în ceea ce privește drepturile copiilor și adolescenților: 97% dintre copii venezueleni sunt incluși în sistemul educațional primar


Geneva, 1 septembire 2014 (SIBCI)

Ministrul Puterii Populare pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen, Andreína Tarazón, a prezentat lunea aceasta Rapoartele Republicii Bolivariene Venezuela în cadrul Consiliului Drepturilor Copiilor – Organizația Națiunilor Unite (ONU) din Geneva, Elveția.

Tarazón a evidențiat că a cifrele investițiilor prezentate au fost realizate de Comandantul Suprem al Revoluției Bolivariene, Hugo Chávez, și că actualmente sunt continuate de Președintele Nicolás Maduro. A detaliat progresele atinse de Venezuela în materie de drepturile omului, a evidențiat că Revoluția Bolivariană în perioada 1999-2012 a direcționat programelor sociale un procent de peste 60% din bugetul de stat, adică aproximativ 624 mld. de dolari.

A amintit de intensificarea programelor de alimente școlare pentru copii, donațiile de calculatoare ”canaimitas” și a peste 42 milioane de manuale școlare.

În materie de educație aceasta a adăugat că ”în Venezuela 97% dintre copii sunt incluși în cadrul sistemului educațional primar, și un procentaj de 88% în ceea ce privește educația medie”

Ministra a enumerat și progrese semnificative ale Venezuelei recunoscute de organismele internaționale în sectoare precum: sănătate, educație, cultură, alimentație, accesul la servicii publice, promovarea conviețuirii cetățenești, dreptul la recreere și apărarea în general a drepturilor omului pentru minori și tineri.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets