Venezuela face progrese în domeniul drepturilor de mediu stabilite în Planul Național al Drepturilor Omului


drepturimediuCaracas, 10 iunie 2017 (MPPRE)

Republica Bolivariană a Venezuelei și Guvernul Revoluționar continuă ca participanți în progresul domeniului de mediu, așa cum este stabilit în Planul Național al Drepturilor Omului 2016-2019, care prevede promovarea conservării pământului mamă și respectul pentru toate procesele de formare dezvoltate de sistemul de învățământ, începând cu abordarea ecologică socialistă.

În acest sens, Venezuela se află momentan pe locul 9 în lume ca fiind țara cu cea mai mare diversitate de animale, plante și ecosisteme și, prin urmare, își asumă cu voință politică responsabilitatea de a conserva biodiversitatea.

În plus, Venezuela a finanțat mai mult de 500 de cercetări științifice în domeniul schimbării climatice, pentru a promova generarea și însușirea socială a cunoștințelor în scopul protejării mediul înconjurător.

Aceste reușite, au fost posibile doar în cadrul unui sistem politic axat pe conservarea mediului și stabilit ca și al cincilea obiectiv din Planul Național 2013-2019, asigurând salvarea vieții pe planeta Pământ, supraviețuirea speciei umane și conservarea mediului înconjurător.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets