Venezuela în Consiliul de Securitate al ONU a lucrat pentru respectarea suveranității și a păcii


cons_sec_onuCaracas, 20 decembrie 2016 (Correo del Orinoco).

Venezuela ca membru ales nepermanent al Consiliului de Securitate din Organizația Națiunilor Unite (ONU) a lucrat pentru respectarea suveranității, lipsei de intervenție în problemele interne ale țărilor și pace, astfel a declarat luni, în fața organizației, ambasadorul Venezuelei, Rafael Ramirez.

“Venezuela a revenit la Consiliul de Securitate ridicând steagurile politicii noastre multipolare exterioară, pluripolară și am lucrat în cadrul consiliului pentru a reafirma principiile politicii noastre și ale Națiunilor Unite, printre care respectarea suveranității, a lipsei de interferențe și a păcii”, a spus diplomatul venezuelean.

În timpul unui interviu acordat programului Dossier, difuzat de Venezolana de Television, Ramirez a spus că pe 31 decembrie la douăsprezece noaptea, se termină perioada Venezuelei ca membru ales nepermanent în Consiliul de Securitate.

RĂZBOIUL DIN SIRIA, PROBLEMA CEA MAI COMPLICATĂ

Acesta a spus că cea mai complicată și recomandată problemă de care a fost nevoit să se ocupe este situația din Orientul Mijlociu, și în special războiul din Siria. “A fost o problemă foarte complexă, care avansează în Alep, din fericire, pentru restaurarea suveranității în Siria, apărată de Guvern în toată țara”, a spus el.

El a declarat că situația actuală din Siria este probabil, vârful unei strategii eșuate de a controla Orientul Mijlociu de către puterile occidentale, care a avut deja prima victimă în Irak, apoi în Libia, și acum situația actuală din Siria.

“Într-un set de probleme, a fost situația cea mai complexă cu care am avut de-a face aici în Consiliul de Securitate și țara noastră. În numele Guvernului nostru am sprijinit toate inițiativele de prevenire a interferențelor în problemele interne din Siria”, a afirmat Ambasadorul venezuelean.

UN NOU TIP DE RĂZBOI

Ramirez a subliniat faptul că ei au trebuit să denunțe acest nou tip de război, care este în desfășurare în această regiune unde sunt folosite grupările armate, care apoi devin grupări teroriste, cărora li se oferă cel mai sofisticat armament din partea puterilor occidentale, aceleași ca și cele reprezentate în Consiliul de Securitate.

“Au distrus țara, poporul sirian a plătit cu aproape 300 de mii de morți și aproximativ 12 milioane de refugiați această agresiune, și, de asemenea, distrugerea orașelor importante și patrimonii culturale ale umanității, cum ar fi orașul Palmira”, a spus acesta.

FIII RĂZBOIULUI

El a spus că din politica intervenționistă a SUA în Orientul Mijlociu, cum ar fi Irak, Libia, și acum Siria, rezultatele au fost dezastruoase pentru popoarele acestora, deoarece a existat o scădere a nivelului de trai aproape de o situație medievală, și a luat naștere o generație care în Națiunile Unite este denumită fiii războiului, tineri care au fost martori la vârsta de cinci ani la invazia și abuzurile împotriva popoarelor lor.

“În Irak de exemplu, sunt aceeași tineri care se alătură grupurilor extremiste, chiar dacă nu au perspectivă de viitor, a fost un dezastru și, de asemenea, a fost o acțiune cu multă implicare internațională”, a spus el.

Acesta a mai spus că, potrivit datelor unui comitet al Organizației Națiunilor Unite, se arată că există mai mult de 25 de mii de luptători străini doar în Siria, “atunci întrebarea este cine înarmează aceste grupuri, cine le permite trecerea frontierelor, cum este posibil să se stimuleze acest lucru”, întreabă el.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets