Venezuela iniţiază o nouă etapă cu un model economic productiv


V_model_economicCaracas, 9 ianuarie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Pe durata Consiliului Vice-preşedinţilor de la salonul Sol del Perú al Palatului Miraflores, preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro Moros, a asigurat că numai cu un model productiv este posibilă înfruntarea şi depășirea crizei economice ce afectează lumea.

Maduro a decretat începutul unei noi etape a Revoluţiei, în ceea ce vizează pescuitul şi agricultura, cu scopul de a optimiza producţia ţării în aceste domenii şi a garanta dreptul la alimentaţie pentru tot poporul. În acest scop a constituit noile ministere ale Pescuitului şi Acvaculturii, Producţiei Agricole şi Terenurilor, precum şi cel al Agriculturii Urbane, semnalând faptul că în 2016 „Venezuela va începe o nouă etapă cu un model productiv, nerelaţionat cu direcţia neo-liberalismului şi a privatizării”.

A subliniat că metodologia de lucru a noii echipe ministeriale anunţate joia trecută, pe 7 ianuarie, va fi marcată de relaţia cu poporul, în acest fel răspunzând necesităţilor aflate în creştere ale populaţiei, precum şi făcând trecerea de la un model dependent de producţia petrolieră la unul socio-productiv, „calea noastră este, în mod cert, calea productivă. Cea a unei noi economii care să genereze bogăţie internă, în trend-ul socialismului”, a declarat.

De asemenea a intrat în activitate şi Statul Major de Comunicare, în vederea construirii unei noi politici comunicaţionale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets