Venezuela intenționează să devină prima țară exportatoare de gaze din America Latină


v_gazeCaracas, 03 octombrie 2016 (AVN).

Venezuela intenționează să devină cel mai mare exportator de gaze din America Latină, cu optimizarea proiectului Gran Mariscal Sucre, a declarat luni ministrul Puterii Populare de Petrol și Minerit, Eulogio del Pino.

Cu acest proiect, care include dezvoltarea a patru domenii, situate în Nordul Peninsulei Paria, Dragon și Patao (non asociat cu gaz), Mejillones (gaz umed) și Rio Caribe (condens), statul prevede pe viitor producția a 1.200 de milioane de picioare cubice pe zi de gaz, și până la 28 de mii de barili pe zi de condensate.

“În mai puțin de un an, proiectul Cardon, dezvoltat în Golful Venezuelei, produce aproximativ 600 de milioane de picioare cubice pe zi (mpcz). Pe de altă parte, Campo Dragon va începe producția a 300 mpcz, și împreună cu restul domeniilor care alcătuiesc Proiectul Mariscal Sucre se va putea ajunge la mai mult de 1.000 mpcz în următorii ani”, a spus del Pino, citat de stat într-un comunicat de presă.

Pdvsa până în prezent a înregistrat o creștere de peste 90% din proiectul Gran Mariscal Sucre. Se estimează ca și Campo Dragon să producă în prima bază 300 mpcz de gaz provenit din patru puțuri, cantitate care se va dubla odată cu instalarea unei platforme în afara coastei, a fost subliniat într-un comunicat de presă din partea statului.

Del Pino a adăugat că, după semnarea unui contract cu compania Petromil Gaze din Columbia, pe data de 28 septembrie, începând cu data de 1 decembrie anul curent, se vor exporta 50 mpcz proveniți din zăcămintele de gaze din Golful Venezuela.
El a spus, de asemenea, că este în proces semnarea acordurilor cu Trinidad, Aruba, Curacao și Jamaica. “Gazul venezuelean se va răspândi în întreaga regiune”, a adăugat el în comunicatul de presă.

Cu aceste alianțe, “se va elibera echivalentul a 1.5 milioane de barili lunar de motorină care în prezent se folosește în centralele electrice din țară”, a declarat statul în comunicat.

Rusia și Norvegia sunt primele două state exportatoare de gaz prin conducte, în timp ce Qatar este cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat.

În 2015, Venezuela s-a situat pe locul al șaselea la nivel mondial, cu o rezervă de gaz natural de 191,1 miliarde de picioare cubice.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets