Venezuela invită Consiliul Permanent al OEA pe 21 iunie


A-OEA_logo_Caracas, 14 iunie 2016 (Telesur)

Cancelarul Venezuelei, Delcy Rodriguez, a informat marți, că pe data de 21 iunie va avea loc un Consiliu Permanent extraordinar al Organizației Statelor Americane (OEA).

La acest consiliu vor participa foștii președinți José Luis Rodríguez Zapatero (Spania), Leonel Fernández (Republica Dominicană) și Martín Torrijos (Panama), care însoțesc inițiativa președintelui Nicolas Maduro de a iniția procesul de dialog cu opoziția țării.

Președintele Maduro a cerut din nou marți, opoziției acestei țări să reia dialogul inițiat în Republica Dominicană pentru a consolida pacea în țară.

Pe 7 iunie, opoziția venezueleană nu a reușit să explice motivele reuniunilor de explorare în Republica Dominicană cu delegația guvernamentală și reprezentanții internaționali care monitorizează procesul de înțelegere.

Reprezentanții guvernului venezuelean și ai opoziției au avut pe data de 27 mai o reuniune de explorare în Republica Dominicană pentru a stabili un dialog și a conveni asupra păcii, respectarea suveranității naționale, a Constituției și a bunăstării poporului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets