Venezuela îşi asumă conducerea Consiliului Permanent al Organizaţiei Statelor Americane


consiliu permanentWashington, 01 octombrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Joi 1 octombrie, Republica Bolivariană Venezuela şi-a asumat preşedinţia Consiliului Permanent al Organizaţiei Statelor Americane (OEA) până în luna decembrie a anului curent.

„A sosit momentul să transformăm OEA, acesta e momentul popoarelor unite în cooperare şi prietenie”, a informat din Washington Ministra venezueleană a Relaţiilor Externe, Delcy Rodríguez.

Rodríguez a declarat că obiectivul principal al Venezuelei va fi ca OEA să se concentreze, să se dirijeze şi să se angajeze în îndeplinirea normativei internaţionale, prin intermediul unor proiecte speciale bazate pe apărarea Drepturilor Omului pentru toate popoarele lumii, proiecte ce vor fi implementate  de către Guvernul venezuelean pe durata următoarelor trei luni.

„Este deosebit de important ca această organizaţie să renunţe la răul obicei de a utiliza Drepturile Omului cu duble criterii şi dublă etică (…), acum se face auzită vocea Venezuelei şi a diplomaţiei bolivariene a păcii, aducând un mesaj de legalitate şi legitimitate”, a spus Ministra.

Ţinând cont de evenimentele care au avut loc pe continentul nostru, viziunea Venezuelei vine să sprijine lupta popoarelor. În acest sens, Ministra a expus faptul că Venezuela s-a caracterizat, de-a lungul a mai mult de 15 ani, prin rolul său de a veghea la respectarea nu doar a Drepturilor Omului, ci şi a normativelor internaţionale.

Cu certitudine că alături de Comunitatea Statelor Latino-americane şi Caraibiene (CELAC), ne vom uni eforturile pentru transformarea definitivă a Organizaţiei, a mai adăugat Ministra.

Consiliul Permanent, a cărui preşedinţie este deţinută în mod succesiv de către statele membre ale OEA pentru perioade de câte trei luni, are printre atribuţii şi să vegheze asupra menţinerii relaţiilor de prietenie între Statele Membre şi, în acest scop, să sprijine în mod eficient soluţionarea paşnică a disputelor lor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets